Gândul de a avea pasiune este entuziast. Te simți în viață și simți că ajutorul tău contează. Vei fi cuprins de dorința de a acționa și evolua. Îți vei iubi viața. Știu că sună excelent, însă asta nu înseamnă că a-ți găsi pasiunea este ceva ușor. Cu toții putem fi de acord că ce am afirmat la început ne entuziasmează, însă sunt foarte puțini oameni care-și cunosc cu adevărat pasiunea, iar dacă faci parte din ei, te felicit.

experimenteaza-descopera-pasiunea

Iar problema este următoarea: oamenii așteaptă pasiunea, fără să facă nimic altceva decât să aștepte. Și așteaptă îndeajuns de mult încât să intre într-o monotonie și o rutină deloc agreabilă ce-i va face să stagneze. Și oricât ai aștepta, vei descoperi că nu așa funcționează. Trebuie să faci ceva, iar ceea ce poți face acum este testul pe care ți-l propun.

În ce constă testul?

Răspunsul, la fel ca alte multe lucruri asemenea acestuia, este simplu.

Singurul lucru prin care poți să descoperi acele lucruri care îți stârnesc interesul sau acele lucruri care-ți aprind flacăra, este să le încerci pe toate. Trebuie să experimentezi cât mai multe lucruri și să vezi care sunt acelea care se lipesc de tine ( apropo, acesta este „testul cu lipici” ).

Simplu, nu?

Probabil că nu te așteptai ca acesta să fie tot testul, însă nu ai nevoie de nimic mai mult sau nimic mai complex, pentru că tot ce trebuie să faci este să încerci cât mai multe lucruri si apoi să vezi cum răspunzi la acele activități și cât de mult îți vor plăcea. Este singura metodă prin care poți afla cu adevărat care îți este pasiunea.

Poți să stai să te gândești pentru ani întregi, încercând să treci mental prin fiecare talente și valori pe care le ai, încercând să le conectezi la diferite activități și zone de interes. Însă va fi degeaba pentru că adevăratele conexiuni se crează atunci când încerci, într-un final ajungând să-ți cunoști pasiunea.

Probabil că te așteptai să îți spun despre ceva extraordinar de complex, o formulă magică care să-ți deschidă o nouă ușă, însă trebuie să realizezi că așa ceva nu există. Singura metodă prin care îți poți descoperi pasiunea este practicarea a cât mai multor activități. Evident, unii o descoperă mai rapid decât alții, însă procesul este același pentru toți.

De ce nu încerci lucruri noi? Încearcă să scrii, să dansezi, să îți faci un blog, să participi la curse, să faci alpinism, să vorbești în public, să călărești, să pictezi! Și lista poate continua, însă nu o poți completa mai bine decât pot eu.

Ideea este că nu poți ghici care îți este pasiunea și nu poți aștepta ca aceasta să apară din senin.

Experimentează, experimentează cât mai mult până acel ceva care te pasionează se va lipi de tine!

Un test care să te ajute să îți cunoști pasiunea
4.5 din 2 voturi