Din când în când, dau de proiecte pe net care mi se par extraordinar de interesante. Însă, parcă multe din ele nu-s îndeajuns de promovate și se dezvoltă greoi. Dacă văd un astfel de proiect, iau atitudine și mă apuc să răspândesc vorba.

Când vine vorba de practică sau internship într-o companie, pot spune că acestea reprezintă cea mai bună oportunitate pentru cineva la început de drum, care dorește să capete ceva experiență pentru jobul la care visează.

Îți dorești să fii PR la Coca-Cola? Atunci un internship într-o companie mai mică în mod sigur va fi un pas important de făcut pentru postul de PR amintit inițial. Îți dorești să faci jocuri pentru Blizzard? Atunci în mod sigur un internship într-o companie mai mică de jocuri te va ajuta.

Internshipurile în cadrul companiilor mai mici îți oferă posibilitatea de a ajunge să lucrezi într-o companie mare. Însă, dacă ajungi să ai parte de un internship într-o companie mică, nu te grăbi s-o iei la fugă. Pentru că s-ar putea să pierzi.

practica-internship-trainee

Ce vei găsi mult mai repede într-o companie mică decât într-una monstru?

Probabil multe, însă singurul lucru ce merită menționat este un mentor, iar acest mentor îți va fi șef. Pentru că în companiile mici, unde sunt 10-30 de oameni, toată lumea se zbate pentru a face lucrurile să meargă cât mai bine. Iar acea persoană, care are statura de șef, are grijă ca tot ceea ce se mișcă în jurul ei să fie dus la bun sfârșit într-o manieră cât mai eficientă. Acelei persoane îi pasă!

În schimb, într-o companie unde numărul de angajați trece de 100, cel mai probabil deasupra ta va fi un manager care va trebui să atingă orbește niște cifre, căruia nu-i va păsa prea mult de motivația și munca ta, ci căruia îi va păsa dacă tu contribui la atingerea cifrelor respective, ca membru al echipei lui.

Așadar, țintește către internshipuri în companii mici și vei afla ce este motivația, pasiunea și încrederea unui mentor care vrea să reușești prin prisma lucrurilor care-ți place să le faci!

Unde poți să fii înPractică?

Ei bine, la început îți aminteam de un proiect, acum ți-l și prezint.

inPractica.ro este un proiect în care găsești tot felul de oportunități (de practică, internship, traineeship și joburi part-time ), în momentul în care scriu acest articol fiind 105 oferte active, lucru care-i minunat.

Pe lângă asta, îmi place faptul că cei din spatele proiectului dezvoltă o comunitate pe Facebook. Dacă mă uit la informațiile care le-au share-uit în ultima săptămână pe pagina lor de Facebook, aflu despre inventivitatea și creativitatea românilor, văd clipuri motivaționale cu oameni care au reușit să-și atingă obiectivele și tot felul de tips & tricks despre cum să fim mai eficienți.

Așadar, dacă ești în căutarea unui stagiu de practică, ține minte că o companie mică este mult mai bună pentru început, iar pe inPractica.ro ai în momentul de față peste 100 de oferte active. Bucură-te de ele!

Votează