Oricare ar fi situația în care te aflii și oricât de dificilă ar părea, vreau să știi că tu ești singura soluție la întreaga situație. Tu împreună cu felul în care vezi lucrurile și cu capacitatea ta de a schimba ceva. Indiferent care ar fi situația, tu ești soluția.

Tot ce vine din exterior nu va ajuta absolut deloc. Tot ce vine din exterior va îngreuna situația și o va pune într-un context și mai dificil de soluționat. Pentru că tot ce vine din exterior sunt lucruri ce au la bază gândirea celor din jurul tău, iar gândirea lor are legătură cu experiențele lor.

Soluția la problemele tale ești tu sau, altfel spus, soluția are legătură cu experiențele tale.

tu-solutia-problemelor-tale

În continuare te voi lăsa cu o poveste care sper să te ajute să conștientizezi mai bine întreaga idee.

Era seară și dorea să plece în oraș. Își aleasă niște haine, se îmbrăcă, se duse să ia cheile de pe noptieră și când se îndreptă spre ușă, să plece, se luă curentul brusc și se stinse toată lumina în întreaga casă. Era beznă, și din cauza întunericului brusc ce se așternuse asupra casei, lui îi căzură cheile din mână.

Încercă să se holbeze după chei pe întuneric, se aplecă și căută pe jos, însă nu găsi nimic. Se ridică, și-și zise: „Afară e ceva mai multă lumină decât în casă, mă duc afară!”.

Și omul se duse afară, în grădină, și începu să caute cheile sub lumina becului ce lumina totodată și strada. Un vecin îl vede, se apropie și întreabă: „Ce faci vecine? Ai pierdut ceva?”, iar el răspunde „caut cheile”.

„Păi unde le-ai pierdut?”, spuse din nou vecinul. „În casă, undeva pe covor!” a fost răspunsul omului.

Oricât de amuzant ți s-ar părea, exact același lucru se întâmplă și cu noi. De fiecare dată când avem o problemă, nu căutăm soluția acolo unde problema își are rădăcinile, ci ne ducem către alți oameni / locuri, unde considerăm că vom avea parte de o soluție.

Însă-i total greșit. Și pentru că de fiecare dată e atât de multă beznă, ar trebui să nu ne mai folosim ochii, ci să ne concentrăm mental pe ceea ce se întâmplă și să începem să gândim toată situația.

 

Votează