Tinereţea reprezintă timpul de a învăţa înţelepciunea, iar bătrâneţea este timpul de a o aplica. Tinereţea este acea perioadă a vieţii în care trebuie să experimentam cât mai multe lucruri. Experimentând descoperi şi cu cât descoperi mai multe cu atât eşti mai bun în orice domeniu. Pana la urma, eşti nevoit să experimentezi, în caz contrar rişti să ajungi in aşa numită zonă de confort.

Confortul apare în acea zonă intimă în care ne simţim în largul nostru, fără inhibiţii, fără complexe, o zonă în care suntem asaltaţi de minunatul sentiment de libertate.  Pe scurt, zona de confort reprezintă locul în care ne simţim ca acasă. Prin natura noastră, suntem absorbiţi de zona de confort, fapt datorat senzaţiilor de relaxare pe care le produce.

Aşa cum primăvara este tinereţea anului, tot aşa adoleşcența reprezintă primăvara vieţii.  Sunt destule persoane care au o viaţă monotonă până la o vârstă înaintată, ajungând, de exemplu, la 40 de ani fără sa facă nimic, iar în acel moment aceştia vor simţi nevoia să se distreze, să exploreze noi tărâmuri, noi plăceri, mai exact să guste din fructul vieţii. În mod sigur nu ai vrea să ajungi la 40 de ani şi să iţi petreci viaţa prin cluburi pentru simplul fapt că vei simţi nevoia.

Tinereţea este un soare care-şi prelungeşte răsăritul. În fond, preţuim tinereţea pentru că ştim că într-o bună zi vom ajunge la bătrâneţe. Tinereţea se poate manifesta la orice vârstă şi pentru o perioadă îndelungată de timp. Din punctul meu de vedere, tinereţea reprezintă entuziasmul , energia şi fericirea de care poate avea parte o persoană. Cât timp ai parte de entuziasm eşti creativ, visător, iar cât timp eşti energic şi fericit eşti capabil de orice. De altfel, strălucită acea tinereţe la care ai ajuns prin maturitate, tinereţe evidenţiată prin creativitate, spontaneitate, tenacitate.

Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte
5 din 2 voturi