În ultimul timp mi-am setat minunatul obiectiv de a scrie mai mult despre oameni și lucrurile pe care aceștia le fac și mai puțin despre partea tehnică a lucrurilor. Am ales să fac acest lucru pentru că oamenii sunt diferiți, iar prin unicitatea lor ajung să facă lucrurile diferite.

Și cu cât am ales să descopăr mai mult oamenii și să văd care sunt lucrurile pe care ei le fac, cu atât am ajuns să-mi dau seama de importanța lucrurilor care stau în spatele acțiunilor lor.

Sunt în Craiova de când mă știu și am tot avut momente de frustrare pentru că lucrurile nu se întâmplă, însă frustrarea ținea doar de mine și de felul în care eu vedeam ( sau nu ) lucrurile. Orașul este în mișcare și pot spune că dacă lucrurile sunt privite în ansamblu, cu o perspectivă orizontală, totul este precum un domino. Dintr-o activitate rezultă o alta și o alta și așa mai departe.

Însă atât cu introducerea mea entuziastă. Să trecem la motivul pentru care am pornit acest articol.

Coolhunting afFAIRs la ediția a doua

Pentru că în ultimul an de zile am început să apreciez mai mult lucrurile făcute de mâna omului ( handmade ), atunci când am văzut evenimentul acesta am zis că-i musai să scriu despre el. Așa că am contactat-o pe Eli Adam, organizatoarea, și i-am pus câteva întrebări. Astfel am ajuns să aflu mai multe.

Coolhunting afFAIRs este un târg de haine, însă nu orice târg. Este un târg unde mici designeri, aceia care fac din pasiune ceea ce fac, pot să vină și să își expună munca în fața celor interesați de felul în care arată. Așa cum spune și Eli, acest târg este pus la dispoziția acelor craioveni care sunt preocupați de propriul stil.

coolhunting-affairs

La această ediție vor fi prezenți tineri care au studii superioare de specialitate în design vestimentar, oameni care au alte cursuri și calificări sau experiență în domeniu, sau care pur și simplu creează ceva deosebit și inedit cum nu ai ocazia să vezi în fiecare zi:

 • Pink Petal ( haine & accesorii femei )
 • RZV by Răzvan Buruiana ( haine & accesorii femei & bărbaţi )
 • Miss No ( haine femei)
 • Michelle lingerie boutique ( lenjerie intima femei )
 • Alexandra Nacu Jewelry ( bijuterii femei & bărbaţi )
 • Innette Design ( bijuterii femei )
 • AM Boutique Design ( accesorii femei & decoraţiuni interioare )
 • Dama de Pica ( haine femei & bărbaţi )
 • Etnoware ( bijuterii & accesorii femei )
 • Costinela Iacob ( bijuterii femei & bărbaţi )
 • Miss Hat ( accesorii de par femei )

Am să fac public și unul din răspunsurile pe care Eli mi le-a oferit atunci când am întrebat-o ce ar trebui să mă atragă pe mine la un astfel de eveniment.

Ca orice alt lucru pe pământul ăsta, târgul coolhunting afFAIRs se adresează și reușește să trezească interesul doar anumitor oameni, acelora care rezonează cu atenția pe care vrem noi să o atragem asupra importantei adoptării unei imagini și a unui stil vestimentar propriu, cu ajutorul unor creații vestimentare & accesorii realizate în serii mici sau unicat după viziunea artistică a unui om înzestrat cu suficientă imaginație și creativitate, din materiale de înaltă calitate, lucru pe care mai rar poți să-l obții îmbrăcându-te de la brand-urile mass market, de exemplu, de unde se îmbracă alte zeci, dacă nu sute de mii de oameni din întreaga lume, și cu ale căror materiale de o calitate îndoielnică suntem cu toții familiari. Ca să nu mai zic de valoarea reală a hainelor mass-market în comparație cu cat plătim noi. Se justifică oare această diferență enormă prin numele brand-ului respectiv?

Suntem ființe unice, individuale, iar lucrul ăsta trebuie să reiasă și din felul în care ne îmbrăcăm și ne facem apariția în societate.

Eli Adam

Eu unul sunt fericit că un astfel de eveniment se alătură celor deja existente în Craiova și că, la un moment dat, se va ajunge la o diversitate ce va oferi o aură aparte orașului. Și având în vedere că primăvara a venit și că ești cu ochii după haine noi, sunt sigur că un astfel de eveniment ți-ar ușura munca.

Evenimentul va avea loc în zilele de 4 și 5 aprilie, între orele 11:00 și 19:00, în Trend Studio Lounge & Coffee.

Link către eveniment pe Facebook.

Spre final, vă las cu câteva poze de la ediția trecută a evenimentului.

Târgul de design vestimentar Coolhunting afFAIRs
5 din 1 voturi