Provocarea Motivațională – ziua 2

Succesul reprezintă capacitatea de a trece peste obstacole, indiferent cât de dificile sunt obstacolele respective, fără a te gândi la ideea că poate mâine nu vei mai fii la fel de îndrăzneț sau nu vei mai avea aceeași perspectivă, nu vei mai fii la fel de pozitiv. Succesul reprezintă a trece peste un obstacol sau peste orice ar fi el ( eșec ), fără a-ți schimba atitudinea.

ziua2

Atitudinea trebuie să fie mereu pozitivă indiferent de cât de multe am obține depășirii unui obstacol, chiar dacă uneori nu obținem nimic, trebuie să ne gândim la faptul că poate următorul obstacol va fi cel care ne va oferi bonusul de care noi avem nevoie.

Aș putea spune că entuziasmul este una din cheile către succes sau acea cheie finală care ne deschide o ușă către un viitor mai strălucit. Fără entuziasm, orice alte chei am avea la dispoziție devin inutilizabile și lipsite de efect, astfel că pentru tot ceea ce ne dorim să facem în viața asta, avem nevoie de entuziasm.

Însă de ce ar trebui să vedem entuziasmul ca pe acel element important pentru succes? Motivul stă în faptul că diferența dintre succes și eșec, de foarte multe ori, este reprezentată de un moment ce se măsoară în doar câteva zeci de secunde. Dacă am lua, ca exemplu, două persoane cu aceleași aptitudini și talent și le-am compara succesul, în mod sigur ar exista o diferență îndeajuns de mare. Însă studiile spun că diferența respectivă nu are legătură cu talentul sau aptitudinile, ci cu entuziasmul, iar spre uimirea multora dintre noi, o persoană care are mai mult entuziasm, va ajunge să aibă și mai mult succes.

De asemenea, consider că, pentru a ne ridica gradul de entuziasm, este nevoie să străbatem următorii pași:

Interesul

Înainte de toate și înainte de a te gândi măcar la ce reprezintă succesul pentru tine, trebuie să ai o doză de interes și curiozitate. În alta ordine de cuvinte, dacă vrei să fii entuziast cu oamenii, trebuie înainte să-i cunoști și trebuie să-ți dorești să creezi o anumită conexiune cu ei. Dacă vrei să fii entuziast la locul de muncă, trebuie ca tot ceea ce faci să prezinte un interes pentru tine.

Cunoașterea

Foarte mulți oameni sunt doritori să-și creeze o cultură generală cât mai vastă care să aibă la bază cât mai multe subiecte, însă până nu învață despre toate aceste subiecte, nu au cum să-și dezvolte un entuziasm. Pe măsură ce acumulezi cunoștințe despre un subiect în care ești interesat, acesta creează condiția pentru un al treilea pas și anume credința.

Credința

Credința reprezintă acel moment în care transformi o simplă informație aflată la nivel academic în niște emoții. Acesta reprezintă pasul în care se crează, cu adevărat, entuziasmul. Nu este îndeajuns să cunoști câteva informații despre ceva anume, ci trebuie să și crezi.

Problema stă în faptul că marea majoritate a oamenilor așteaptă ca entuziasmul să pice din cer. Din păcate, entuziasmul nu apare dintr-o dată, ci acesta trebuie creat, iar oamenii ar trebui să privească toată această treabă cu mai multă responsabilitate. Este, probabil, cel mai important pas în ceea ce privește împlinirea visurilor și „obținerea” unui viitor cât mai strălucit.

Ești așteptat să te alături grupului de pe facebook!

Succesul este abilitatea de a trece de la un eșec la altul fără a-ți pierde entuziasmul
3.67 din 3 voturi