Ei bine, a trecut ceva timp de când n-am mai făcut un interviu optimist. Cred că începusem să mă focusez pe alte lucruri, însă a venit momentul pentru că am intâlnit câteva persoane interesante de când m-am mutat în Iași.

În interviul de astăzi o vom cunoaște împreună pe Adelina, o colegă de serviciu, pe un alt departament, căreia îi place să creeze, iar creațiile ei sunt foarte interesante, motiv pentru care am și ales-o pentru acest interviu.

Așadar, hai să citim împreună interviul și s-o descoperim pe Adelina.

 

David: Bună Adelina. Înainte de toate, spune-ne câteva cuvinte despre tine.

Addell: Bună David.

Adelina BoroșMă bucur că suntem colegi la Grapefruit, alături de o echipă de omuleți creativi și amuzanți. You, funny guys!

Am absolvit în 2015 studiile de master din cadrul Facultății de Arte Vizuale și Design Iasi, specializarea Design Industrial, iar în 2013 studiile de licență din cadrul aceleași facultăți, specializarea Design Industrial.

Gimnaziul și liceul le-am facult la C.N de Artă „O.Băncilă” Iași. Opt ani în domeniul artelor. Expoziții, concursuri și olimpiade: o perioadă foarte interesantă, plină de creativitate.

La începutul lui 2015 am fost desemnată ca fiind artistul vizual al anului în cadrul proiectului RotarART 4×4, având onoarea de a reprezenta Iașul (pictura) alături de alți trei tineri talentați din București (muzică), Timișoara (literatură) și Cluj (teatru).

Secretul meu: îmi place foarte mult ceea ce fac, pun multă pasiune și emoție. De multe ori, când lucrez la proiecte, nu îmi dau seama cum trece timpul.

Just having fun!

 

David: Dintre toate activitățile pe care le ai, care este cea pe care o iubești cel mai mult și de ce?

Addell: Îmi este destul de greu să aleg una singură. Oscilez între design și pictură.

În domeniul designului lucrez și îmi doresc foarte mult să continui pe acest drum, iar pictura vine ca o activitate de relaxare. Consider că se completează reciproc sau cel puțin pentru mine așa funcționează „rețeta”.

 

David: Ce crezi că te-a atras atât de mult la design?

Addell: Designul este prezent peste tot. Nu puteam trăi făra el. Tot ceea ce ne înconjoară este rezultatul unor oameni care au ales să lucreze în domeniul designului (fashion, industrial, grafic, web). Un domeniu complex, dar deosebit de creativ.

Personal, am fost fascinată de rezultatele pe care alții le obțineau. Apoi, de modalitățile de prezentare, de faptul că de la o simpla schiță , în 2D, se ajungea la proiectare și la realizarea efectivă a produsului în 3D.

 

David: Sunt sigur că ai făcut voluntariat. Povestește-ne despre implicarea ta în lumea voluntariatului.

Addell: Da, am făcut voluntariat și țin să mulțumesc pe această cale tuturor celor care au fost alături de mine și de echipă, celor care au inițiat astfel de proiecte și care au avut încredere în mine. Spun asta pentru că, anul trecut, în 2014, a avut loc campania „Un portret pentru un vis”, iar eu m-am implicat din mai multe puncte de vedere: am realizat afișul, promoul video, care a rulat în oraș în mallurile din Iași și mijloacele de transport în comun, cât și un număr de 18 portrete. La sfârșitul campaniei, bănuții strânși au fost donați unor copii cu dizabilități, un moment deosebit de emoționant, sfârșit cu o serbare în care Moș Crăciun a împărțit cadouri ( vezi detalii aici și aici ).

tramvai-mos-craciun-iasi

Tot din cadrul activităților de voluntariat fac parte Tramvaiul lui Moș Crăciun și Tramvaiul Unirii. Alături de o minunată echipă de artiști, de coordonatorul Teodor-Stanciu Silviu și de National Paints am reușit să aducem un zâmbet pe fețele ieșenilor.

În primavara anului 2015, împreună cu aceeași oameni, am horătâr să realizăm prima pictură 3D din oraș, Șotronul 3D, o lucrare destinată în mod special copiilor, dar și a celor care nu au uitat acest joc al copilăriei.

 

David: Consideri că voluntariatul a fost un pas important pentru tine?

Addell: Experiențele și emoțiile trăite în cadrul activităților de voluntariat sunt diverse, însă au în comun acel factor pozitiv care mă face să văd viața altfel și să prețuiesc de fiecare dată clipa.

 

David: Care este cel mai important lucru care voluntariatul te-a învățat și cum îl folosești atât în viața personală, cât și în cea profesională?

Addell:Cum pot să te ajut?” și  „Lucrurile mici contează!”. Orice gest, dacă e făcut din suflet, poate schimba viața unui om.

Personal, pot spune că îmi place să fac surprize plăcute și să îi văd pe cei din jurul meu că zâmbesc și că sunt fericiți.

Profesional, comunic cu cei din domeniul artelor și le sunt alături pe cât posibil, îi susțin atunci când au evenimente / expoziții sau pur și simplu îi ascult și le ofer sfaturi celor care au nevoie.

 

Și pentru că am aflat câteva lucruri despre tine, să mai săpăm puțin. Însă înainte de a trece mai departe, vreau să vă arăt o mică minunată creație pe care Adelina a făcut-o pentru mine. Un fel de avatar / caricatură, în care sunt mai inteligent doar pentru că am capul mai mare. Cick aici să vedeți creația.

David: Când și cum ai început să desenezi? Ce te-a atras către linii, umbre și culori?

Addell: Long, long time ago. Cred că a fost un moment magic. Părinții mei îmi povestesc de prima mea baie de după botez, când se zice că vin ursioarele … am luat în mână un creion și nu l-am mai lăsat.

Copiilor le place să viseze și să deseneze atunci când sunt mici. Eu am ales să nu renunț la desen, iar pe măsură ce am crescut mi-am dat seama că oamenii care lucrează în domeniul artelor sunt atât de diferiți!  Am fost pur și simplu fascinată de acest lucru și mi-am dorit să îi cunosc, să intru și eu în lumea lor și să reusesc, în timp, să îmi creez un stil propriu.

Pentru mine, desenul nu înseamnă doar câteva linii și niste culori bine puse. Este ceva complex și când zic compelx mă refer la faptul că în spatele oricărei lucrări există o poveste, o sursă de inspirație, o muzică lăuntrică, o stare de spirit … greu de descris în cuvinte. Aș putea să o definesc ca emoția prezentului.

 

David: Știu că ai un mic portofoliu pe internet. Hai, laudă-l! Și spune-ne și dacă te-a ajutat respectivul portofoliu.

Addell: He he, portofoliul! Îl poți răsfoi pe http://adeboros.wix.com/addelldesign. Încă mai lucrez la el. În mare, conține lucrări reprezentative de design, ilustreație și pictură.

Datorită faptului că am reușit să îmi fac un portofoliu online, mi-a fost mult mai ușor să comunic cu oamenii și să la arat ce lucrez, în ce proiecte mă implic și, de ce nu, cum evoluează munca mea.

addell-design

 

David: Cum crezi că vor sta lucrurile pentru tine peste 3 ani?

Addell: 3 ani … hm …

Îmi doresc foarte mult să nu mă schimb și să rămân cu picioarele pe pământ. You know what I mean :).  Sunt conștienta de faptul că viitorul îmi va oferi noi proiecte și că voi evolua ca designer, ca artist vizual și ca om. Tot ce îmi doresc este echilibru pe plan personal și profesional.

 

David: Eu atât am vrut să știu. Dacă dorești să adaugi orice altceva, ești liberă să spui orice ( tâmpenie ) dorești.

Addell: David, mulțumesc mult pentru interviu. Free hugs :).


Cunoști persoane pasionate?
Ești o persoană care face lucruri minunate sau cunoști o astfel de persoană? Atunci ajută-mă să te ajut și trimite-mi câteva detalii despre proiectele sau activitățile cu care te ocupi. În mod sigur am câteva întrebări și pentru tine.

Îmi găsești mail-ul la pagina de contact.

„Secretul meu: îmi place foarte mult ceea ce fac, pun multă pasiune și emoție”
5 din 1 voturi