Ne setăm o așteptare și suntem nemulțumiți când aceasta nu este atinsă. Ne dorim ca persoanele din jurul nostru să ne aprecieze și nu se întâmplă atât de mult cât vrem noi. Ne dorim ca șeful să ne dubleze salariu și mărirea este de numai 15%. Ne dorim să plecăm într-o vacanță și tocmai atunci observăm că mașina ni s-a stricat. Și de fiecare dată apare câte o frustrare care ne umple de energie negativă și din tot ceea ce ne doream să facem ajungem să nu mai facem nimic.

Oare-i posibil ca de fiecare dată când situația se schimbă, în mod spontan la 180 de grade, să ne păstrăm calmitatea și optimismul și să ne ducem planul la bun sfârșit, oricare ar fi dificultatea?

Gândește-te la ultima situație în care aveai o ecuație de genul A+B=C. Iar dintr-o dată, B-ul s-a transformat în D, și astfel s-a schimbat întreaga ecuație, totul ajungând la o necunoscută. A+D în niciun caz nu este egal cu C, ci mai degrabă cu X.

probleme-solutii-frustrari

Însă rezultatul se schimbă pentru că tu te schimbi. Factorii ecuației pot să se schimbe oricât de mult doresc, important este ca tu să rămâi același. Pentru că dacă tu rămâi același, atunci rezultatul va fi același.

Daci ești o persoană care are mereu zâmbetul pe buze, atunci oricare ar fi problema care ar apărea, oricare ar fi așteptarea care nu a fost satisfăcută, vei continua să faci ceea ce făceai pentru un simplu motiv: știi ceea ce îți dorești.

Din momentul în care știi ce îți dorești, înseamnă că știi unde vrei să ajungi

Problema, în cazul tuturor frustrărilor la care se ajunge, se datorează faptului că habar nu știm ce vrem. Ne dorim să fim angajați sau antreprenori? Ne dorim să avem confortul banilor în fiecare lună sau să muncim în fiecare zi pentru ei? Ne dorim să fim 8 ore pe zi într-un birou sau să avem libertatea de a ne petrece timpul cum dorim?

Vezi care sunt cele 3 principii ce m-au ajutat să-mi ating fiecare obiectiv

Din momentul în care știi ce îți dorești, atunci nimic nu te mai poate supăra, nimic nu te mai poate opri. Din momentul în care știi care-i rezultatul la care vrei să ajungi, atunci factorii ecuației pot fi oricare. Poți să aduni, poți să scazi, poți să înmulțești sau chiar să treci către ecuații complexe, exponențiale și logaritmice. Dacă ai rezultatul setat undeva în minte, atunci restul nu mai contează.

Uite și un exercițiu simplu, în cazul în care data viitoare îți dorești ca lucrurile să se întâmple diferit:

  • Gândește-te la ultimul moment în care a intervenit o schimbare în planul tău;
  • Care a fost momentul în care a apărut schimbarea?
  • Ce s-a schimbat la planul tău?
  • Ce s-a schimbat la tine?
  • Cum ai reacționat?
  • Ți-ai fi dorit să acționezi diferit? Cum?
  • Dacă ai fi reacționat diferit, cum s-ar fi desfășurat totul?

Sunt câteva întrebări simple pe care te încurajez să ți le adresezi deoarece te vor ajuta să descoperi felul în care s-a schimbat ecuația și, în același timp, felul în care tu te-ai schimbat.

Problema și soluția din spatele fiecărei frustrări
5 din 1 voturi