Pe scurt, așa a fost la Marea Hămăceală, evenimentul de ieri din Parcul Nicolae Romanescu, unde au ajuns peste 500 de oameni, numărați cu ochiul liber. Și chiar dacă cele 20 de hamacuri prezente au fost în proporție de 80% ale organizatorilor, cei care și-au făcut simțită prezența au venit cu propria păturică, s-au așezat la iarbă verde și s-au bucurat de atmosferă.

Era atât de cald la ora 5, încât mă așteptam să fie doar organizatorii p-acolo, însă n-a fost așa. Am ajuns pe la ora 5 în parc, cam atunci când trebuia să înceapă evenimentul, și erau deja aproape 50 de persoane, dintre care jumătate organizatori. Doar ce terminaseră de prins hamacurile de copaci și de aranjat totul, iar participanții care ajunseseră primii se bucurau din plin de toate activitățile.

marea-hamaceala

Mai târziu, când s-a mai răcorit, au început să apară oameni din ce în ce mai mulți, astfel că pe la 6-7 erau în jur de 300 de oameni, iar pe la 9 seara numărul participanților trecuse de 500.

Am văzut hamacuri supraetajate și mă întrebam cum naiba se ajunge în hamacul care e suspendat la 2 metri înălțime de pământ, însă m-am lămurit imediat. Tehnica pare să fie super simplă, și te urci dintr-un hamac în altul, până ajungi în vârf. Pe lângă hamacele supraetajate, mai era încă unul imens ( BigSwing ) pe post de leagăn, în care încăpeau câte două persoane și când te urcai în el păreai că-ți iei zborul.

În schimb, dacă nu prindeai loc în hamac ( lucru care mi s-a întâmplat ), puteai să alegi una din celelalte activități de care să te bucuri. Fie te puneai pe pătură și jucai cărți, citeai o carte sau jucai un boardgame ( am văzut că erau pe puțin 5 jocuri diferite ), fie jucai volei sau badminton sau învățai să faci câteva jonglerii simple. Dacă aveai voce, chitară sau orice alt instrument, puteai să te alături grupurilor deja formate și să întreţii atmosfera.

Recomandat era să vii cu ele de acasă, deoarece cu toate că organizatorii s-au gândit la participanți și au adus câte puțin din fiecare, în mod sigur nu erau îndeajuns la numărul imens de participanți.

Și cu toate că puteai să alegi din foarte multe, atracția evenimentului au fost BigSwing ( hamacul imens pe post de leagăn ) și slackline, o coardă lungă de 5 metri, prinsă între doi copaci, suspendată la 1 metru de pământ, pe care trebuia să mergi fără să cazi.

Însă, dacă erai cu adevărat curajos sau dacă îți era foarte foame, puteai să te duci la locul special amenajat pentru realimentarea bateriilor, unde era mâncare și apă, însă pentru a putea consuma trebuia să treci printr-o provocare pe care s-o faci la fața locului.

Ce mi-a plăcut cel mai mult, pe lângă faptul că a fost o experiență cu totul nouă pentru Craioveni, a fost faptul că ne-am strâns atât de mulți și că ne-am simțit atât de bine. Eu unul am preferat să mă axez mai mult pe poze, însă anul acesta va mai fi o ediție, undeva în luna septembrie, și atunci în mod sigur o să mă bucur și mai mult.

La sfârșit, când am plecat, am mai aruncat o privire asupra locului. Semăna cu o zonă imensă de camping, în care corturile erau înlocuite de hamacuri.

PS: Te las cu pozele pe care le-am făcut, ce le-am pus în albumul ăsta de pe facebook.

Votează