Pornesc acest articol cu o mare doză de entuziasm și cu multe gânduri de proiect în viitorul apropiat, însă nu despre asta este vorba, cel puțin nu acum. Consider că poveștile oamenilor merită răspândite pentru că acele povești reprezintă niște experiențe de care omul a avut parte, iar dacă ești îndeajuns de inteligent poți să extragi din acea poveste exact soluția de care ai nevoie.

Până la urmă, cititul reprezintă mărimea volumului de soluții pe care le tot înmagazinăm în subconștient, cel puțin mie așa-mi place să cred. Și cu cât citesc mai mult, cu atât am impresia că sunt mai pregătit pentru orice situație neașteptată ce ar putea apărea.

Și când vine vorba de citit, citesc foarte multe cărți de dezvoltare personală, în care îmi sunt prezentați pași practici pe care pot să îi atrag în situațiile mele și să îi pun în aplicare. Însă, recent, în urma unor recomandări, am ajuns să am parte de câteva cărți din categoria „beletristică” care să-mi placă atât de mult încât consider că și această categorie merită o șansă. Poate că nu vine cu sfaturi și pași practici pe care să-i pun în aplicare, însă vine cu o mulțime de informații relatate într-un mod plăcut din care să am ceva de învățat.

soseaua-catelu-42_1_fullsizeAcum câteva ore am ajuns la ultimele pagini ale cărții Șoseaua Cățelu 42, de Alina Nedelea. Este o carte în care autoarea își povestește întreaga viață, de când era mică mititică, până undeva în anul 2007.

Am rămas surprins plăcut de modalitatea de exprimare a autoarei, un stil de scriere foarte deschis, într-un mod cât mai direct. Alina Nedelea le spune lucrurilor pe nume și mereu reușește să descrie toate situațiile cât mai bine. Acesta cred că este lucrul care-mi place cel mai mult la Șoseaua Cățelu 42, evident pe lângă experiențele împărtășite.

Toate situațiile de care a avut parte și tot ce i s-a întâmplat Alinei poate fi considerat tragic, însă sunt lucruri de care, într-un fel sau altul, avem cam toți parte. Sunt acele obstacole care apar mereu în viețile noastre, unele mai dure, altele mai irelevante, însă toate au scopul de a ne pregăti pentru punctul culminant al vieții noastre.

Revenind la entuziasmul de la începutul articolului, respectiva doză de entuziasm o am din simplul fapt că am avut parte de informații extraordinare, toate din această carte, care mă fac să cred că atât timp cât știi unde vrei să ajungi și știi ce îți dorești, vei avea parte de imposibil.

Și cred cu tărie că Alina are în ea foarte multă perseverență, mult optimism și o pasiune nebună către actorie. Altfel nu ar fi luat atâtea decizii nebunești.

Votează