De fiecare dată când ajungi la concluzia că nu poți să faci un lucru, de fapt găsești un motiv pentru care să nu faci acel lucru, astfel eliminând orice capacitate, abilitate și oportunitate ai.

Și cu cât ești mai inteligent, cu atât aceste motive sunt mai bine argumentate. Cu cât ești mai inteligent, cu atât vei găsi mai repede un motiv pentru care să consideri că ceea ce ai de gând să faci este imposibil.

poveste-optimism-principiul-imposibilului

De fapt, nimic nu e imposibil

Îți garantez că nu vei putea niciodată să-ți definești limitele, pentru că limitele nu există. Organismul se adaptează, oricât de greu ar fi. Iar toată acea capacitate de a face sau nu lucrurile, ajunge să fie o responsabilitate a mentalului tău.

Ne oprim din a face lucrurile pentru că nu suntem capabili să vedem, cu ochii minții, mai departe decât ceea ce se întâmplă în ziua de mâine. Dacă am avea capacitatea de a observa efortul de astăzi în reușita anului următor, atunci nu ne-am mai opri, nu am mai căuta motive pentru care să credem că e imposibil.

Pe cât punem pariu că poți să alergi 1000 de km în anul următor?

Ai zice că este imposibil. Cine naiba e în stare să alerge 1000 de km într-un an? Mai ales că nu ești antrenat. Mai ales că nu ai alergat deloc până acum. Plus că, o mie de km? Atât de mulți? Măcar de-ar fi fost 100, nu 1000. O mie de km, într-un an, sunt mulți.

Ei bine, 1000 de km într-un an înseamnă 2 km și 732 de metri în fiecare zi. Asta crezi că poți face? Poate nu acum, însă este mult mai ușor să ajungi la 3 km alergați zilnic, decât la 1000 de km. Și ăsta-i un simplu exemplu. Un exemplu prin care ți-am deblocat o perspectivă a imposibilului.

Orice consideri că este imposibil, poate fi posibil

Nimeni nu s-a oprit vreodată, în incursiunea lui nebună de a atinge un obiectiv, și a spus: „Gata, aici e limita mea, mă opresc. De aici înainte nu mai pot continua!”. Nu, nimeni n-a făcut asta. Iar de fiecare dată când a apărut imposibilitatea de a face ceva, s-au căutat alternative. În niciun caz nu s-a renunțat.

Încetează să mai spui că nu poți! Încetează să fii negativist! Încetează să renunți!

Și în loc să faci toate aceste lucruri, ia o pauză, gândește, analizează, caută soluții în perspective și continuă. Continuă să muncești și să-ți atingi obiectivele. Continuă să cauți fericirea și împlinirea pe care le meriți.

Pentru că cu fiecare pas pe care-l faci ești tot mai aproape de lucrurile ălea bune pe care viața ți le-a pregătit.

Ești un optimist! Toți suntem!

Știi de ce? Pentru că, oricât de nașpa ar fi situația în care te afli, întotdeauna te gândești la mai bine, la o versiune mai bună a situației în care te afli.

Oare cum ar fi dacă …

Și, din păcate, aici se oprește totul. Visăm la tot felul de lucruri minunate, însă doar atât. Doar visăm la ele. Însă de la a visa și până la a avea, mai sunt câțiva pași importanți pe care trebuie să-i parcurgi.

Pașii ăștia sunt cei mai importanți pași pe care îi vei parcurge vreodată. Sunt pașii care vor sparge principiul inexistent al imposibilului și care, totodată, îți vor contura destinul.

Poate că până acum ai încercat și nu ți-a reușit. Poate că ai încercat o singură dată și te-ai demotivat. Poate că ți-ai fi dorit să încerci, însă n-ai știut cum.

Dă-mi voie să te ajut

M-am gândit la nevoile oamenilor de a scăpa de „nu pot” și de a face mai multe. N-am avut cum să nu mă gândesc pentru că și eu l-am îmbrățișat pe „nu pot” de foarte multe ori și a fost tare dificil să îmi ating obiectivele.

Iar în acele momente am căutat ajutor la oamenii care deja trecuseră prin experiențe asemănătoare și le-am cerut sfaturi, sfaturi care mi-au fost mai mult decât folositoare, sfaturi care m-au ajutat să depășesc obstacolele.

Acum vreau să ajut mai departe. Așa că am lansat proiectul http://fiioptimist.ro.

Îmi doresc ca Fii Optimist și comunitatea din spatele platformei să fie locul în care membrii se dezvoltă individual și creează impact împreună, motivându-se reciproc în atingerea obiectivelor.

Tot ce am acumulat în ultimii 3 ani, în cadrul experiențelor mele, voi împărtăși cu tine când alegi să te alături acestei comunități. Și mă voi asigura că vei înțelege informația pe care o primești și că o vei pune în practică, pentru a avea parte de rezultate.

Însă, oricare ar fi decizia pe care o iei, nu uita că ești un optimist!

Rămâi pozitiv,
David Mitran

Cuprinsul Poveștii optimismului meu:

Povestea optimismului tău – principiul inexistent al imposibilului #6
5 din 2 voturi