Până acum 4-5 ani habar nu aveam ce e aia pasiune, nu știam ce vreau de la mine, nu știam ce îmi doresc.

Până acum 4-5 ani eram foarte timid și abia dacă reușeam să leg două-trei cuvinte în fața unei tipe.

Până acum 4-5 ani nu citeam nimic și abia dacă făceam sport – eram un leneș.

De fapt, până acum 4-5 ani tot ce făceam era să stau în fața calculatorului, să mă joc sau să vizionez seriale, fără să fac nimic productiv pentru mine.

poveste-optimism-constientizare

Însă mi-am dat seama că nu-i ok. Iar acest moment în care am realizat că ceea ce făceam nu era deloc benefic, a fost primul pas din întregul moment al conștientizării. De ce spun asta? Pentru că din acel moment ( undeva în anul 2011 ) și până în prezent am făcut foarte multe lucruri, iar câteva dintre acestea ar fi următoarele:

  • Am vorbit la conferințe în fața a sute de oameni;
  • Am atras în jurul meu mentori care să mă ajute să mă dezvolt;
  • Am citit peste 100 de cărți;
  • Am alergat un semimaraton, un maraton și un ultramaraton;
  • Am cunoscut o groază de oameni cu care am interacționat și colaborat;
  • Și multe alte lucruri ..

Și am reușit să obțin toate aceste lucruri pentru că mi-am setat niște obiective puternice și pentru că am muncit ca un nebun pentru a le atinge. Nimic mai mult, atât de simplu a fost.

davidmitranIar tot efortul, toată energia, toate obstacolele, experiențele și munca depuse m-au transformat în ceea ce sunt acum: un optimist.

Probabil că dacă continuam să nu fac nimic, rămâneam la a nu avea nimic. În schimb, fiecare dorință de a face ceva, fiecare nemulțumire, fiecare acțiune către obiectivele propuse m-au adus în punctul în care sunt acum.

Iar dacă acum mă uit în urmă și încerc să-mi dau seama ce a declanșat tot optimismul ăsta, pot să spun că a fost următorul lucru: indiferent care era obiectivul meu, îmi imaginam că finalul va fi unul de succes, iar oricare ar fi fost următorul obstacol, acesta ar fi fost irelevant, pentru că în mintea mea știam care este finalul.

Și sunt tare mândru.

Însă nu e relevat cât de multe lucruri am reușit eu să fac. Asta nu contează niciodată. Și te asigur că indiferent cine ai fi, nu contează cât de multe lucruri reușești să faci.

Ceea ce contează cu adevărat este cât de mult, din ceea ce reușești să faci, ajunge și la ceilalți. Acțiunile fără un impact pozitiv asupra celor din jurul tău sunt acțiuni egoiste care, de fapt, nu te vor dezvolta mai deloc.

Rămâi optimist,
David Mitran

Cuprinsul Poveștii optimismului meu:

Povestea optimismului meu – momentul conștientizării #2
5 din 1 voturi