Știai că limbajul trupului reprezintă cel mai important element al procesului comunicării? Felul în care ne ținem mâna în bărbie atunci când ascultăm poate spune dacă suntem interesați sau plictisiți de informația pe care o primim. Sau felul în care ne ținem picioarele spune dacă suntem interesați de cei cu care conversăm sau pur și simplu ne dorim să ne îndreptăm către ușă și să fugim.

Partea interesantă este că odată ce conștientizăm posturile pe care le avem atunci când conversăm cu cineva, putem să le controlăm. Și sunt super multe tehnici prin care putem face aceste lucruri. Ai putea căuta o carte în care să descoperi diverse gesturi și importanța acestora. Iar după ce citești despre fiecare în parte să ai un moment de introspecție în care să te gândești dacă faci sau nu acele lucruri și ( mai important de atât ) când le faci.

De asemenea, există tehnici precum oglindirea, care are la bază copierea posturii, ce are scopul de a face persoana cu care comunici să se simtă relaxată. Și prin simplul fapt că îi copiezi postura te va ajuta să conștientizezi care a fost postura pe care doreai s-o ai în mod natural și motivul pentru care aceasta exista.

Iar după ce ai reușit să treci prin toate acestea, vine partea în care ar trebui să înveți să-ți controlezi cuvintele. Și pentru că nimic nu este mai important decât câteva întrebări puse inteligent, care să te ajute să obții informațiile dorite, ar trebui să înveți că, în cadrul procesului persuasiunii, există 5 întrebări de aur care te vor ajuta să ai parte de lucrul dorit.

Cele 5 întrebări de aur care funcționează oriunde și oricând:

  1. Care este prioritatea ta numărul unu?
  2. De ce ai ales-o pe aceasta?
  3. De ce este importantă pentru tine?
  4. Care sunt consecințele în cazul în care această prioritate nu ar fi atinsă?
  5. De ce te-ar îngrijora asta?

Aceste 5 întrebări, sub exact această formă și ordine, te vor ajuta să afli care este cel mai de preț lucru pe care persoana din fața ta și-l dorește și totodată de ce este acest lucru așa de important. Iar cele 5 răspunsuri care îți vor fi oferite te vor ajuta să te apropii ceva mai mult de respectiva persoană.

Ți-au plăcut toate aceste idei?

intrebarile-sunt-de-fapt-raspunsuriDacă da, atunci îți va plăcea și cartea din care au fost extrase. Tocmai ce am terminat de citit Allan Pease – Întrebările sunt de fapt răspunsuri, o carte care vine cu foarte multe idei interesante în ceea ce privește negocierea, comunicarea și felul în care poți convinge oamenii să se alăture ție.

Dacă ești la început de drum în cadrul unei rețele de vânzări și vrei să devii cel mai bun, cartea aceasta te poate ajuta. Dacă vrei să cunoști secretele care stau în spatele convingerii și persuasiunii, cartea aceasta te poate ajuta. Dacă vrei cu adevărat ca o anumită persoană să facă parte din afacerea ta, cartea aceasta te poate învăța cum să o convingi să se alăture.

Cumpără cartea.

 

Votează