Și e gratuit! Iar tot ce ai nevoie e să fi puțin autodidact. Să fii puțin curios despre cum poți să faci o chestie sau alta. Despre cum poți să îți duci pasiunea ta din online în offline. Pentru că se poate, și se poate gratuit.

Am început să îmi bag nasul în bucata asta de pâine undeva în 2006. Atunci am avut acces la internet pentru prima dată și primul lucru care l-am făcut a fost să-mi instalez yahoo messenger. Aveam un prieten la care mă duceam des și acolo îmi făcusem ID de mess. Ce vremuri.

Însă, la câteva luni după ce am avut primul contact cu internetul, n-am putut sta în banca mea și am început să-mi bag nasul peste tot. Și mi-am băgat nasul atât de mult, în extraordinar de multe lucruri, încât țin minte că la jumătate mai târziu aveam un forum pe care îl administram, știam cap-coadă platforma PhpBB și puteam să descifrez HTML și PHP.

internetul-bucata-de-paine

Am stat un an pe forumuri, ca nebunul, timp în care mi-am tot făcut forumurile mele, am întâlnit oameni, am aflat tot felul de informații despre tot felul de subiecte.

Forumurile m-au ajutat foarte mult să descopăr abilități în care pot investi timp și pe care să mi le dezvolt. Am învățat photoshop și html, iar mai târziu am trecut către css. Însă până acolo s-au petrecut câteva lucruri foarte importante.

Oriunde ai fi, orice ai face, oricine ai fi, este nevoie să tastezi, să scrii. La mine, tastarea a început în 2006, iar în 2009 a cunoscut o nouă perspectivă. 2009 a fost momentul în care mi-am făcut primul blog. Însă începutul era timid, plus că încă îmi plăceau forumurile și mai aveam 2-3 pe care petreceam timpul.

Din 2009 și până astăzi, din momentul în care am început să tastez și până astăzi, am peste 3500 de fișiere cu texte scrise ( pentru mine sau pentru clienții cu care am lucrat ), tot felul de articole, e-book-uri, și câteva cărți.

Și uite așa am ajuns să am o abilitate tare minunată ( scrisul ) pe care o iubesc și la care nu aș putea renunța niciodată și care-mi și aduce bani. Am prieteni care au făcut la fel, însă ei au ajuns la alte abilități, cum ar fi programarea, web designul, animație, design grafic și așa mai departe.

Cât am cheltuit? Nimic, că internetu-i gratis!

Multă lume se plânge că nu știe cum să facă bani. Multă lume se plânge că nu găsește loc de muncă. Ei bine, multă lume habar n-are cât de gratuit e internetul.

Și pun pariu și sunt absolut sigur că dacă-ți faci un plan de 1 an, în care stai și înveți și aplici și îți faci un portofoliu, păi după anul ăla în care înveți și investești în tine, ajungi fie să fii freelancer, fie să te angajezi ( depinde ce îți dorești ).

În schimb, vei alege ca în anul ăla să te plângi că nimic nu merge. Vei ajunge să te plângi că țara asta e săracă. Vei ajunge să te plângi că nimeni nu te angajează.

Internetul e gratuit și e plin de oameni care sunt dispuși să te ajute, măcar cu un sfat, astfel încât tu să ai parte de un ghidaj minim, necesar pentru a ajunge acolo unde trebuie să fii.

Însă știu că lenea e prea mare și, în continuare, vei face același lucru pe care l-ai făcut până acum.

Fii schimbarea pe care vrei s-o vezi în lume, nu un leneș ambulant.

Votează