Provocarea Motivațională – ziua 12

Un citat care mă duce cu gândul la pasiunea fiecăruia și la scopul lui în viață și la cum putem noi să găsim acest scop pe care fiecare dintre noi îl are, un scop diferit, evident, de la o persoană la alta. Gâdește-te la orice activitate care, atunci când erai mic îți plăcea să o faci, de exemplu vroiai să te plimbi, să călătorești, îți plăcea să descri anumite lucruri, îți plăcea să te joci. Încearcă ca fiecare activitate pe care o aveai în copilărie s-o retrăiești și s-o întreprinzi din nou în momentul de față.

ziua12

În mod sigur vei avea parte de noi experiențe, pentru că toată acea activitate se trăiește la un nou nivel și este posibil ca tu să ajungi să descoperi câteva lucruri care să-ți ofere niște emoții foarte puternice. De acolo poți continua să-ți cauți pasiunea, acea flacără care te ține mereu energic, mereu în viață și mereu cu o dorință arzătoare de a face ceva uimitor.

Totodată, acea flacără care stă mereu aprinsă, trebuie de fapt întreținută. M-am gândit la câteva metode prin care ne putem găsii pasiunea. Deoarece, odată găsită această pasiune se întreține foarte ușor, așa că hai să vedem cum ne putem descoperii pasiunea.

Brainstorming

Prima metodă ar consta într-un brainstorming cu tine însuți. Gândește-te bine la ce îți place să faci, după care setează câteva detalii importante care să te ajute să faci ceea ce îți place. Totodată, trebuie să îți pui întrebări precum „care sunt obiectivele mele?”, „care sunt lucrurile pe care le iubesc?”, „care sunt acele activități care mă fac să mă simt diferit?”, etc. Întrebări care au scopul să te facă să conștientizezi că poate, pasiunea pe care o cauți, este într-un loc nu atât de ascuns și că poate fi ușor descoperită.

De asemenea, gândește-te la acele lucruri pe care ai vrut din totdeauna să le faci și vezi care sunt obstacolele care te împiedică să faci respectivele lucruri. Începe cu unele nu chiar atât de dificile, astfel te vei convinge destul de ușor că totul este posibil.

Un plan te va ajuta. Crează un plan prin care să pui în aplicare 5 elemente din lista anterior creată, un alt plan prin care să pui în aplicare 5 lucruri noi și totodată alege să îți prioritizezi acele pasiuni ce au potențial.

Încearcă lucruri noi

La această metodă intră foarte multe lucruri. Încearcă un sport nou, încearcă să îți dezvolți latura artistică. De asemenea, găsește-ți un hobby nou. Consider că orice activitate care-ți oferă o nouă experiență, te va ajuta să îți găsești pasiunea și va fi mult mai ușor decât consideri. Călătorește mult, cu cât călătorești mai mult, ajungi să întâlnești noi oameni care să-ți ofere noi oportunități, iar aceste oportunități pot reprezenta o activitate nouă, care poate reprezenta pasiunea ta. Totodată, încearcă să faci lucruri noi în timp ce ești ajutat de alții, adică să faci lucruri noi în timp ce te afli într-o echipă. Este foarte probabil să experimentezi totul la un alt nivel.

Elimină zona de confort din mediul tău. Orice ai face și orice ai întreprinde, important este să nu rămâi în zona de confort pentru că vei ajunge la acea stare de relaxare care este posibil să te relaxeze mult prea mult.

Ești așteptat să te alături grupului de pe facebook!

Votează