Oare îți pasă de tine? Îți pasă de ce se întâmplă cu tine și cu viața ta? Ești mulțumit de tine? Ești mulțumit de momentul prezent și de felul în care trăiești acum?

În continuare o să fac o generalizare pentru că am impresia că ceea ce urmează să spun se aplică la foarte multă lume. Iar dacă nu consideri că faci parte din categoria de oameni pe care urmează s-o descriu, atunci îmi cer scuze.

Observ extraordinar de mulți oameni care își doresc mai multe. Vor mai mulți bani, mai mult timp, mai multă libertate. Însă, niciunul nu depune efortul, oricât de mic ar fi el, de a se cunoaște pe sine însăși și de a investi în propria persoană. Ei bine, nu chiar niciunul, însă decât un procent extraordinar de mic face asta.

exploatezi-oportunitate-te-plângi

 Tu de ce n-o faci? De ce stai mereu cu mâinile în sân și aștepți să se întâmple lucruri? De ce? 

Chiar crezi că la un moment dat, doar cu o pălărie magică și un joben, vei avea parte de tot felul de lucruri bune în viață? Ei bine, asta n-o să se întâmple. Și îți voi explica imediat de ce.

Procesul tău cognitiv posibil să fie în felul următor:
1. Îmi doresc un anumit lucru;
2. Îmi doresc ca lucrul respectiv să fie așa și pe dincolo ( adică îi atribui anumite caracteristici );
3. Gata, știu ce vreau, acum aștept să se întâmple.

Ei bine, de ce să aștepți?

Partea cea mai nasoală e că de cele mai multe ori pasul 3 este înlocuit cu un altul, mult mai nociv: știu ce vreau, știu ce am de făcut, însă n-o fac acum, o fac mâine.

Și e nociv pentru că toată așteptarea asta nu face nimic mai mult decât să te facă să procrastinezi, să tot amâni și în același timp să-ți ofere speranța că, la un moment dat vei avea parte de lucrurile respective. Ceea ce e TOTAL greșit.

Dacă stai și aștepți, nu vei avea parte niciodată de ceea ce își dorești. Nu te vei bucura niciodată de lucrurile la care visezi. Niciodată!

Așa că nu mai aștepta!

Eu ți-am pus pe tavă de câteva zile o oportunitate interesantă. Și ți-am tot povestit despre lansarea unei platforme în care te ajut să investești în tine.

Comunitatea Fii Optimisthttp://fiioptimist.ro

Ei bine, investiția în tine trebuie să pornească de la tine!

Eu nu pot face nimic mai mult decât să îți fiu alături cu informații practice și să mă asigur că locul în care urmează să te alături este o comunitate motivațională ce te va ajuta să te dezvolți într-un ritm eficient și simplu.

Ești pregătit? Ești pregătit să investești în tine?
Anul 2016 poate fi un an al schimbărilor pentru tine. Însă doar dacă îți dorești asta!

Rămâi optimist,
David Mitran

Exploatezi fiecare oportunitate sau doar îți place să te plângi?
5 din 2 voturi