Cititori dragi și simpatici, astăzi am pentru voi încă un interviu optimist cu un om extra-pasionat de tot ceea ce face. Și partea interesantă este că face atât de multe lucruri și diversificate, încât în toate pune pasiune. Însă, cu toate acestea, am ales să aflu mai multe despre unul singur. Însă nu-ți spun mai multe, te las să fii curios. Hai să citim împreună interviul cu Patricia Ionescu.

DAVID: Bună Patricia. Multe mulțumiri pentru că ai acceptat acest interviu, iar pentru început mi-ar plăcea să-mi spui câteva lucruri despre tine, orice crezi că ți-ar plăcea să afle toți cei care citesc acest blog.

PATRICIA: Bună David. Eu îți mulțumesc. Mai mult decât vor afla în cele ce urmează? Ok. Sunt actriță, joc în trupa de improvizaţie On The Spot-Impro și Follow Spot, pictez și iubesc.

DAVID: Dacă ar fi să te descrii printr-un adjectiv, un animal, o pasăre și o activitate, care ar fi acestea?

PATRICIA: După răspunsul acesta, un psiholog poate face lejer și o scurtă analiză. Atunci, să-i dăm material de studiu: sensibil, maimuță, pasărea Phoenix și visatul.

DAVID: Consideri că a avea este mai important decât a putea, sau invers?

11072257_708478382602802_7106679412252215850_nPATRICIA: A avea, fără a face referire la sfera materială, este deosebit de important. Cum să nu fie important a avea principii, valori, pasiuni, aspirații ș.a.m.d.? Cred ca aceste două verbe sunt cumva legate, căci după ce conștientizezi ce ai este de preferat să și poți  valorifica toate acestea. Și totul devine un cerc, pentru că te dezvolți și ulterior, ai și mai mult; apoi poți și mai mult. Iar dacă făceai referire la ceva material, prefer să nu ating zona asta, căci mă deprimă frecvența cu care oamenii folosesc acest verb, cât și superficialitatea luptei nebune pentru obținerea tuturor acestor lucruri ce nu ne înfrumusețează interior, ci doar exterior.

DAVID: Pentru că am avut ocazia să descopăr câteva din lucrurile pe care le faci, aș vrea să le împărtășești cu noi toți. Spune-ne, te rog, toate-s activitățile pe care le faci și-ți aduc un zâmbet pe buze.

PATRICIA: În afară de pasiunile mele, teatrul și desenul, care în mod evident îmi aduc bucuria, sunt o mulțime de activități ce mă fac să zâmbesc. Până la urmă, pot să merg pe stradă și să zâmbesc, pot să privesc marea, cerul sau să fac brioșe și să zâmbesc; să citesc rânduri scrise cu sufletul, să văd o imagine frumoasă – fie o fotografie, tablou sau un crâmpei din viață, să dansez, să ascult sau să iubesc.

DAVID: Sincer să fiu, am pornit acest interviu cu un motiv. Acela de a afla mai multe despre desenele de pe tricouri. Spune-ne ce faci tu, mai exact, acolo și povestește-ne cum a început totul.

1982224_675368272580480_523381996998217505_nPATRICIA: Treaba asta cu desenul e poveste veche. Când eram mică, mâzgăleam orice bucată de hârtie, dar, în timp am lăsat să se pună praful pe această pasiune. Acum un an și jumătate am hotărât, alături de prietena mea Sorina, să șterg praful și, îmbinând pasiunea pentru pictură cu cea pentru modă, am început să pictăm pe textile. Evident că începutul a fost stângaci, dar am fost încurajate de prietenii noștri (care, evident, au cu toții tricouri pictate de noi) și, începând cu anul acesta, a luat ființă Damă de Pică. Sperăm să crească, să crească frumos; și noi alături de ea.

DAVID: Înțeleg că talent există, însă de unde apare doza de creativitate de care ai nevoie pentru desenele respective?

PATRICIA: Tot ce ne înconjoară este o sursă de inspirație. Dar, totodată, esențial este să ne explorăm și universul nostru interior ce înmagazinează o multitudine de stări, sentimente, imagini și percepții. Dacă toate acestea ajung să fie transpuse și într-un mod cât se poate de estetic, super! Dar, în fond, arta este subiectivă. Pentru mine este important ca obiectul respectiv să aibă o poveste, un substrat. Cum spuneam acum puțin timp într-o postare pe facebook, eu pictez de multe ori imagini, câteodată pictez povești, iar uneori pictez visuri. Atunci îmi place cel mai mult! Care e secretul? Să simți! Atât. Simplu, nu?

10931265_675379639246010_9001866461216497945_n 11021390_700503816733592_6692187594793127576_o

DAVID: Care este cel mai ciudat lucru / obiect pe care ai reușit să pui pensula?

PATRICIA: Nu cred că am pictat obiecte ciudate. Depinde ce înțelegi prin ciudat. Poate mai degrabă ce am pus pe pânză. Și aici mă refer la un tablou pe care l-am pictat fără să folosesc pensula, ci direct mâinile, coatele, picioarele; un tablou ce-mi poartă amprenta, la propriu.

DAVID: Te gândești să duci munca ta la un nivel mult mai mare? Te-ai gândit să pictezi o casă sau un bloc?

PATRICIA: Nu îmi fac planuri decât pe termen scurt, dar sunt deschisă la noi provocări. Oricum, nu cred că am suficientă experiență încât să mă avânt a picta un bloc.

DAVID: Consideri că vei ajunge vreodată să te plictisești de ceea ce faci sau că vei schimba vreodată ceea ce faci?

PATRICIA:  Eu fac parte dintre acei oameni norocoși care au reușit să își descopere și urmeze pasiunile și, mai mult decât atât, să-și transforme pasiunea în meserie. Poate vor apărea și altele, asta nu e exclus, însă niciodată nu aș renunța la ceea ce fac acum, pentru că este definitoriu pentru mine. Știi, cum m-aș putea plictisi de o parte din mine?

DAVID: Cam atât din partea mea. Mulțumiri din nou pentru răspunsuri. Dacă ai orice altceva de adăugat, următoarele rânduri sunt ale tale.

PATRICIA: Și eu îți mulțumesc și îţi doresc multă baftă cu blog-ul și cu toate proiectele tale frumoase! Dacă tot îmi permiți, o să împărtășesc ultima mea revelație. Credeam, până acum ceva timp, că nu poți fi și cu picioarele pe pământ, și cu capul în nori. Adică, ori e albă, ori e neagră. Ei bine, am aflat secretul: POȚI! Însă trebuie să te lungești muuuult, să te dezvolți necontenit. Eu asta ne doresc tuturor: rădăcini puternice și, în același timp, stele-n păr și soare-n priviri!


]Ești o persoană care face lucruri minunate sau cunoști o astfel de persoană? Atunci ajută-mă să te ajut și trimite-mi câteva detalii despre proiectele sau activitățile cu care te ocupi. În mod sigur am câteva întrebări și pentru tine.

Îmi găsești mail-ul la pagina de contact.

Votează