Voi începe cu faptul că, pentru mine, Craiova devenise un oraș monoton, în care oportunitățile de dezvoltare se tot împuţinau, cu toate că orașul părea să crească. Am început să simt asta în urmă cu 6 luni, când am luat decizia de a renunța la niște lucruri și a mă specializa pe scris.

Și pentru că am început să simt că oportunitățile sunt tot mai mici, am pornit vânătoarea de joburi. Iubesc antreprenoriatul, am spirit de antreprenor, însă am vrut job. Mi-am zis că dacă Craiova nu-mi oferă oportunitățile pe care eu mi le doresc, atunci să mi le iau singur din altă parte.

Și am tot căutat, și am tot avut oferte. Desigur, nu m-am aruncat pe ce mi-a venit prima dată în mână, pentru că, în toată incursiunea asta a mea de a găsi un job interesant, am întâlnit și oameni care își doreau roboți. Nu-s robot, așa că i-am refuzat.

m-am-mutat-in-iasi

Până când, la un moment dat, în căutarea asta nebunească de a găsi un alt context în care să mă dezvolt, am dat de Grapefruit. Cine-s ăștia? Să-mi bag picioarele dacă știam!

Cu toate acestea, am făcut research și m-au atras următoarele: numele companiei, istoria pe care o au și faptul că în 2010 erau pe primul loc pe nișa lor, că nu sunt în București. Și după ce am aplicat și am avut interviurile, știam că ăsta-i locul în care o să ajung.

Da, Bucureștiul nu-mi place pentru că uneori e murdar, aglomerat, gălăgios.

Și uite-mă, peste 6 luni, cu câteva compromisuri făcute și eforturi depuse, am ajuns în Iași. Și-mi place tare mult, ba chiar mă simt mai bine aici decât în Craiova din anumite puncte de vedere. Și sunt sigur că nu-i doar o senzație de început.

Prima săptămână-n Iași și la Grapefruit

În timpul ăsta, foarte scurt dacă-l măsori, am ajuns să mă plimb de câteva ori prin oraș astfel încât să mă descurc să ajung în punctele principale ale Iașului. Am ajuns prin mall de câteva ori, cu toate că n-am făcut mare lucru. Și am ajuns să-mi placă tare mult spațiul verde de pe lângă mall. De acum înainte, când o să prind ceva timp liber, acolo mă duc, cu o carte după mine.

Ce nu-mi place?

Locul unde stau. Însă a trebuit să iau ceva oarecum pe nevăzute pentru că stabilisem de comun acord cu office managerul niște date, și trebuia să ajung în Iași. Însă locul în care stau se poate schimba, și cel mai probabil în septembrie voi fi cazat în altă parte.

Și ar mai fi ceva. Orașul ăsta are prea multe dealuri. Mă duc până la magazin – urc un deal. Mă duc la job, urc un deal și cobor altul. Vreau să ajung în oraș – atât de multe dealuri încât parcă nu mai știu să număr. Prea multe dealuri.

Ce-mi place?

Ei bine, îmi place Grapefruit. Sau, mai bine zis, îmi plac grefele din Grapefruit. Adică toți oamenii care mă înconjoară la locul de muncă, cu care am apucat și să socializez puțin în afara programului de muncă. Oamenii ăștia sunt foarte simpatici și sunt sigur că am nimerit unde trebuie.

Pe lângă Grapefruit, îmi mai place Iașiul. Adică el ca oraș pentru că este curat și liniștit, iar oamenii par să fie ok. Am înțeles că din octombrie s-ar aglomera, însă nu cred că o să ajungă la nivelul Bucureștiului.

A 5-a zi aici a fost specială

A 5-a zis a fost 10 august, ziua mea de naștere. Nu-mi bag ziua de naștere în seamă pentru că nu consider că am nevoie de o zi anume pentru a mă simți extraordinar. În fiecare zi mă simt excelent prin simplul fapt că zâmbesc și pentru că am învățat să-mi strâng lângă mine oameni minunați #iamawesome.

Însă se pare că sunt singurul care nu-și bagă ziua de naștere în seamă, pentru că am avut parte de tort la locul de muncă și totodată, după ce s-a terminat programul, am ajuns printr-un pub genial, pe care în mod sigur îl voi mai vizita, și anume Oxford Pub unde am participat la quizz nite.

Holy sweet mother of cake! Happy Birthday, David!

Posted by Grapefruit on Monday, 10 August 2015

Pe scurt, îmi place mult aici.

PS: voi continua să fac blogging la fel de mult ca și înainte, iar toate celelalte proiecte pe care le aveam în minte vor fi duse la bun sfârșit, mai devreme sau mai târziu.

PPS: platforma pe care am găsit jobul este jobber.ro. Încearc-o și tu!

Votează