Toți suntem depresivi, toți avem momentele noastre de slăbiciune în care ne dorim să abandonăm totul, să uităm totul, iar fiecare din noi își exteriorizează depresiile mai mult sau mai puțin. Unii cred că exteriorizarea este o modalitate de a scăpa de depresii dar nu reprezintă nimic altceva decât expunerea caracterului în momente de slăbiciune în fața celorlalți și până la urmă, de ce am vrea ca ceilalți să ne cunoască slăbiciunile?

De obicei primești una exact când te aștepți mai puțin, alteori bănuiești că o să vină, rareori o aștepți cu brațele deschise. Cel mai bine e să fi pregătit orice s-ar întâmpla, pentru că ști că orice ar fi o să treci peste. Acum serios, chiar ști asta? Sau doar continui să te minți că totul o să fie ok?

Orice am încerca, toți ajungem într-un moment în care rămânem fără puteri, începem să ne întrebăm ce folos mai are să continuăm fără izbândă. Fără dubii va apărea și clasica întrebare “de ce eu?” împreună cu clasica afirmație “păi d-aia!”, ca apoi să urmeze o depresie extrem de simpatică, de altfel și partea interesantă a dramaticului, ce-ți va zdruncina gândurile.

O metodă prin care puteți scăpa de depresii ar fi să treceți prin ele, să deveniți triști, posomorâți, smiorcăiți, plângăcioși, metodă folosită de majoritatea celor care nu cunosc altele. O altă metodă ar fi să începi prin a face o călătorie către minunata baie, să te speli cu apă rece pe față, să te duci în fata unei oglinzi și să spui că ești mai presus decât un copil plângăcios și să zâmbești larg, chiar dacă e un zâmbet idiot și tâmp, te va ajuta.

Cea mai amuzantă parte este că în momentul unei depresii suntem atât de slabi încât un lucru atât de simplu precum un zâmbet în fața unei oglinzi ni se va părea un lucru extrem de dificil și nu vom acționa în niciun fel, tocmai din acest motiv e nevoie și de multă voință indiferent de stările prin care trecem. Nu spun că nu există momente proaste, dar atunci când apar e bine să le depășești cât mai repede până nu se ajunge la ceva urât, ceva ce poți regreta.

Încă o metodă, nu știu dacă mai dificilă sau nu decât cea dinainte, ar fi să scriem pe o foaie de hârtie ceea ce iubim cel mai mult, ceea ce ne face fericiți, care este viitorul pe care ni-l dorim și cum credem că va arăta acesta peste 5 – 10 – 15 ani și cine vom fi în acel viitor. După ce ați scris tot ce am spus anterior plus alte lucruri relevante, luați foaia de hârtie și pune-ți-o la îndemână astfel încât atunci când ai parte de stări de spirit nu tocmai îmbucurătoare, să iei acea hâtrie, sa o revizui și să înțelegi că dacă renunți la totul în momentul actual nu o sa mai ai parte de acea listă în viitor.

Depresia și cum să treci peste
4.5 din 2 voturi