Ei bine, d-aia! Că mi-a plăcut și că atmosfera a fost una interesantă. Că a fost o zi plină și obositoare, ca toate celelalte zile minunate de care am parte. Că a fost plin de oameni interesanți și bloggeri cu care am colaborat sau voi colabora. Că m-am revăzut cu niște prieteni. Cam d-asta.

În prima parte am avut a asculta niște speakeri care mi-au plăcut mult, iar printre preferați se numără Andrei Roșu, care a și urcat primul pe scenă, fiind cel mai matinal om de la toată conferința. În aceeași categorie de preferați aș mai adăuga pe Cabral Ibacka, care a făcut mai mult stand-up, dar a livrat și informație de calitate.

În plus, alți doi oameni au ieșit în evidență cu proiecte minunate. Dragoș Lumpan cu proiectul „Ultima transhumanță” despre ciobanii care încă mai practică această tradiție. Și Florin Georgescu, o persoană fără simțul văzului, care a pedalat 2000 de km în tandem.

Care sunt ceilalți speakeri și ce au zis fiecare în parte, poți afla accesând articolul pe care l-am scris când am făcut live blogging.

webstock-2015-optimism

Cu Pișcot și Xaara.

După, a urmat o pauză interesantă și au urmat o secțiune interesantă, despre blogging și vlogging. Și aici a venit informația tehnică pe care mi-o doream.

Alexandru Negrea ne-a povestit despre cum putem să promovăm un articol pe Facebook și a pus accentul pe faptul că titlurile atrag. Dacă vrem să promovăm, pe Facebook prind foarte bine titlurile de articole educaționale, de „cum să” – ex. 10 metode să sari cu parașuta de la etajul 100.

În continuare, Horia Neagu a vorbit despre SEO și despre cele mai importante 3 elemente ale acestei componente importante: conținut, link-uri și social media. Și spre finalul bucății despre blogging a vorbit Ionuț Munteanu, despre online marketing însă, spre rușinea mea, nu mai țin minte mare lucru. Deja oboseala se strânsese.

Și iar am luat o mică pauză și am trecut rapid, repejor, către vlogging.

Partea de vlogging a venit cu informații de calitate, însă nu asta mi-a plăcut cel mai mult. Sunt două lucruri care au fost foarte mișto aici:

  1. Atmosfera a fost incredibilă și energia transmisă de vloggeri a fost una extraordinar de bună, atât Unguru Bulan, Anne Marie, cât și Zmenta, fiind foarte deschiși și relaxați, lucru care mi-a plăcut foarte mult.
  2. Informația prezentată de ei a fost foarte bine structurată, cele 3 prezentări având o continuitate interesantă, fără idei repetate.

Și a fost iar pauză, urmată de Gala Webstock. N-am mai stat, însă am văzut pe twitter că Zmenta a luat premiul „Intel Personality of the year”, proiectul „Biciclescu” a luat locul 2 la „Best use of photography”, iar „#casăștiți” a luat locul 3 la „Utility”.

De ce o să mă duc și anul viitor la Webstock, mă întrebi?

Pentru toate cele menționate mai sus și pentru a întâlni și mai mulți bloggeri și speakeri. Deja am o listă de oameni pe care doresc să-i adaug în „Poveștile Bloggerilor” și cu care vreau să colaborez pe alte câteva proiecte pe care le am în minte.

PS: Era să uit. În cadrul conferinței Webstock 2015, Vunk a lansat primul videoclip viu.

Votează