Provocarea Motivațională – ziua 19

Acest citat mă duce cu gândul la ideea de curiozitate și la nu a face doar ceea ce știi, așa cum zice și citatul. Mă duce cu gândul în special la cât de multe îți dorești să descoperi în viață, la cât de multe experiențe vrei să ai și mai ales la cat de spontane vrei să fie toate acestea. Gândește-te la ultimul lucru pe care l-ai făcut. Cât de spontan a fost? Cât de nou a fost? Care au fost beneficiile lui?

ziua19

Ne limităm extrem de mult când ajungem să facem doar ceea ce știm să facem și în momentul respectiv nu ne mai gândim să învățăm alte lucruri, efectiv nu ne mai dorim să experimentăm alte lucruri. Dorește-ți să experimentezi cât mai multe, să înveți cât mai multe și să nu te limitezi. Cred că acesta este unul din elementele de care ar trebui să ținem cont indiferent ce am face.

A învăța lucruri noi îți oferă posibilitatea să descoperi noi oportunități și să faci rost de noi cunoștințe. Însă este mai mult decât atât pentru că oportunitățile noi te energizează și îți oferă o doză nouă de curiozitate. De asemenea, pentru că destul de mulți ne plângem, învățatul poate preveni plictiseala prin toate aceste noi oportunități pe care ni le oferă.

Însă cel mai important este că vei învăța lucruri noi despre tine!

Atunci când înveți, te ajuți în mod direct. Sau ma bine zis îți ajuți viitorul, astfel că felul în care îți vei trăi viața în viitor va fi la un nivel ceva mai decent. Însă propunerea mea este să începi cu acele lucruri care chiar contează: învață să fii fericit, învață de ce sportul este important, etc. Astfel de cunoștințe îți vor oferi mai mult control asupra deciziilor pe care le ai.

Uite câteva idei despre a învăța:

– A învăța poate să însemne absolut ce vrei tu. Fie că te duci la școală, că citești o carte sau un website.

– Nu-ți fie frică să încerci lucruri noi. Dacă nu-ți place, nu îl mai repeți. Atât de simplu este!

– A învăța ar trebui să vină totodată cu o provocare, însă provocările vin atunci când vrei tu să vină. Nu te grăbi să adaugi o provocare în învățare, ci doar atunci când simți nevoia.

– Nu te aștepta să ai așteptări. Este foarte probabil ca atunci când faci un lucru nou pentru prima dată, acesta să nu fie așa cum ți-ai imaginat.

– Abordează mai multe subiecte în același timp. Creierul trebuie ținut în priză.

– Nu-ți fie frică de schimbare. De obicei, frica este cea care ne ține în zona de confort.

– Fii deschis la minte! Probabil unul din cele mai importante lucruri este deschiderea către lucrurile noi care vin către tine. Nu le refuza!

– Citește cărți care au legătură cu domeniul tău de interes. Este posibil să găsești niște experiențe sau sfaturi de care nu ai avea parte în mod normal.

Nu în ultimul rând, m-am gândit să-ți ofer o listă cu site-uri care s-ar putea să fie pe gustul tău.

Ești așteptat să te alături grupului de pe facebook!

Votează