Într-o carte pe care am citit-o recent am găsit un lucru foarte interesant despre obiective care sună în felul următor.

Indiferent care ar fi obiectivele pe care ți le setezi, adaugă înaintea fiecăruia „într-o manieră ușoară și relaxată, într-un mod sănătos și pozitiv”, cele patru cuvinte cheie ( ușoară, relaxată, sănătos, pozitiv ) având scopul de a te relaxa și de a face îngrijorările să dispară.

viata-ca-un-experiment

Dacă ne gândim la obiective, putem spune că acestea sunt vitale. Punct. Indiferent de domeniul de activitate, indiferent că vorbim de viața personală sau profesională, indiferent care ar fi criteriul pe care l-am alege, obiectivele sunt vitale. Până și când dormim avem setate niște obiective – trebuie să dorm 7 ore ca să mă odihnesc sau trebuie să dorm până la ora 6 dimineața ca să mă trezesc cât mai devreme și să fiu productiv – probabil aceste două exemple îți sună cunoscut.

Și indiferent de criteriul setat, gândurile noastre sunt cele care setează obiective în mare parte în mod inconștient. Gândurile noastre determină acțiunile, iar acțiunile conduc inevitabil la eșec sau succes, la frustrare sau împlinire.

Când vine vorba de eșecurile de care avem parte, acestea nu au o cauză externă, de fiecare dată fiind cauzate singure, prin propriile gânduri și acțiuni, mai mult sau mai puțin conștiente. Tocmai din acest motiv trebuie să realizăm faptul că suntem singurii responsabili pentru tot ceea ce facem, noi fiind singurii care ne cauzăm suferința. Durerea există orice ai face, însă suferința este o opțiune.

Dacă mă gândesc la obiective, mă gândesc totodată la scopul vieții în perspectivă și la felul în care ajungem din punctul A în punctul B. Un inventator și un vizionar, pe numele său Buckminster Fuller, ajunsese ca la vârsta de 20 de ani să fie într-un punct în care avea de ales dacă să se sinucidă sau să-și trăiască viața ca pe un experiment uni. A ales ce-a da doua opțiune, iar la sfârșitul vieții a spus că a fost un experiment pe o durată de 50 de ani.

Mulți dintre noi nu ne putem seta obiective pentru următoarea lună, însă omul acesta la vârsta de 20 de ani a ales ca timp de următorii 50 de ani să conducă un experiment, în mod conștient. Și cred că avem un potențial extraordinar de imens, potențial pe care trebuie să-l conștientizăm, pentru că suntem mai importanți decât credem noi că suntem.

Am mai observat un lucru și sunt sigur că ceea ce îți voi spune ai auzit-o din foarte multe părți: repetiția este mama învățăturii. Dacă ar fi să transfer asta către obiective, aș mai adăuga un detaliu. Pe lângă faptul că fiecare obiectiv pe care ți-l setezi trebuie să fie repetat cu voce tare în fiecare zi, fiecare obiectiv trebuie să fie totodată enunțat cât mai simplu, astfel încât subconștientul tău să-l înțeleagă.

Să zicem că vrei ca peste 2 ani să fii multimilionar, care din următoarele două obiective consideri că este mai bine enunțat:

  1. Începând de acum am încredere că peste 2 ani voi fi multimilionar și voi avea îndeajuns de mulți bani pentru a face tot ceea ce îmi doresc – și repeți asta în fiecare zi convingându-te că peste 2 ani vei fi multimilionar.
  2. Începând de acum mă voi considera o persoană de succes și voi face tot ceea ce îmi stă în putință ca peste 2 ani să fiu multimilionar – și repeți asta în fiecare zi convingându-te că ACUM, în prezent, ești o persoană de succes.

cel-mai-mare-secret-dintre-toateDe asemenea, nu uita să adaugi, înainte sau după fiecare obiectiv fraza pe care am menționat-o la început. Astfel că, cel de-al doilea obiectiv ( pentru că eu consider că acela este cel eficient ) ar suna în felul următor: Începând de acum mă voi considera o persoană de succes și voi face tot ceea ce îmi stă în putință ca peste 2 ani să fiu multimilionar, într-o manieră ușoară și relaxată, într-un mod sănătos și pozitiv.

În descoperirea celui mai mare secret dintre toate, sau în atingerea eficientă a oricărui obiectiv avem nevoie de 4 pași:

  1. Visează – am o ilustrație acum în minte care sună în felul următor: visează că toate castelele sunt zburătoare, iar ceea ce le face să plutească este fundația construită în urma efortului depus de tine. Așa că, în primul pas tot ce trebuie să faci este să visezi la acele castele plutitoare.
  2. Imaginează-ți – odată ce ai visat castelul, trebuie să îți imaginezi o modalitate în care acesta va fi construit, așa că lasă-ți imaginația să zburde, ajutându-ți visul să devină real.
  3. Crede – oricare ar fi castelul tău, crede că acesta poate deveni real. Sau mai exact, ai încredere în tine că îl poți construi indiferent care ar fi minimul de resurse pe care-l ai.
  4. Creează – construcția efectivă a unei fundații care să te ajute să pui și ultima bucată de cărămidă pe acoperișul castelului tău!

Avem un scop măreț în viață – o mare misiune, vocație și chemare. Ne aflăm aici pentru a ne atinge întregul potențial, pentru a evolua cât mai mult posibil și pentru a contribui la crearea unei lumi mai bune.” – Marc Allen * Cel mai mare secret dintre toate

Cum ar fi să-ți trăiești următorii 50 de ani ca pe un experiment?
5 din 2 voturi