Înainte de toate, numele meu este Mircea Stancu și aș dori să-i mulțumesc lui David pentru oportunitatea de a posta și eu aici. Încercați și voi să vă exprimați pe această pagină, nu este greu.

Arnold Schwarzenegger spunea într-un speech motivațional să nu asculți ceea ce spun negativiștii. În general este bine să faci ceea ce ți se spune în măsura în care te regăsești în acele vorbe, altfel sunt doar niște lucruri peste care este bine să treci și atât.

Internetul este plin de vorbe de duh. Citate celebre sunt amestecate cu vorbe spuse de oameni obișnuiți mai mult sau mai puțin realizați. Și aici este valabilă ideea de mai sus, totul are sens în măsura în care te regăsești îl el.

O vorbă spune așa: „Ferește-te de oamenii care te descurajează!”

Pe cât de multă dreptate poate să aibă într-o anumită conjunctură, pe atât o văd de falsă în alta. Nu cred că succesul tău stă în a te feri de oameni. Acei oameni pot include părinții, copiii, partenerul de viață, sora sau fratele. Să te ferești de toți?

Mai bine decât asta, eu zic să te ferești de vorbele lor descurajatoare. Fiecare om are motivele lui pentru care spune o vorbă descurajatoare. Poate el însuși este descurajat. Nu trebuie să iei acea vorbă ca pe o jignire, nici ca pe o obligație de a renunța. De niciun fel. Chiar dacă găsești adevăr în acea descurajare, poți lua decât partea care crezi că ți se aplică și atât. Încurajează-te în continuare și încurajează și persoanele din jurul tău. Atacă gândul negativ și nu persoana care îl are. Noi nu suntem un anumit gând sau o anumită idee.

Încurajează-te pe tine mai întâi de toate și acceptă-te așa cum ești. Mi se pare important să ții la ține și să te ierți atunci când greșești învățând câte ceva din fiecare moment. Dacă tu nu te iubești pe tine, atunci cum i-ai putea iubi pe ceilalți? Dacă nu-ți accepți și nu-ți ierți propriile greșeli, atunci cum ai putea să le ierți pe ale celorlalți?

Să fii optimist înseamnă multe lucruri. În primul rând cred că înseamnă să nu renunți, să crezi în tine și în proiectele tale chiar și atunci când creierașul tău găsește o puzderie de contraargumente.

Vreau să mai spun și ce cred că nu înseamnă optimismul. Optimismul nu înseamnă inconștiență sau negarea realității. Echilibrul este important, iar pentru a-l atinge, este bine să-ți asculți instinctul dar și mintea.

Fericirea ruptă de realitate sau de oamenii din jur nu poate fi completă. Încrederea în tine este importantă, dar să mai asculți și pe cei din jurul tău. În măsura în care ți se potrivește, dar să asculți. Să ai curajul să admiți când ai greșit, chiar și față de tine și să crezi în continuare. Să ai curajul să schimbi ceva ce observi TU că nu merge bine și să rămâi aceeași persoană. Să-ți vezi și să-ți admiți partea întunecată, dar să rămâi propriul tău erou. Pentru că nu este nimeni perfect, dar și pentru că poți să crești în fiecare zi, devenind o persoană mai frumoasă și mai bună. Totul, rămânând același om. Pentru că ideea nu este să te transformi în altcineva ci să găsești cea mai bună versiune a ta.

Ești frumos așa cum ești. Crede în tine și urmărește-ți drumul înconjurat de oameni! Nu ai cum să nu reușești. Poate nu imediat, poate nu ușor, dar atunci când te regăsești în ceea ce faci, nimic nu este prea greu.

În viață mai și cazi. Așa prevede viața. Din păcate așa ceva nu ni se predă la școală. Nu spune nimeni la copii că este ok si normal să mai ai și eșecuri și nu este nicio tragedie când acest lucru se întâmplă. Îmi place o vorbă care zice „Nu îmi este frică de eșec, îmi este frică să nu fi încercat”. Ai un eșec, treci mai departe. Încearcă mereu, fără sfârșit. Dacă insiști suficient de mult, vei face tot ceea ce îți propui. Eșecul are loc atunci când ai renunțat. Dacă încerci, poți pierde, dar dacă nu încerci, ai pierdut deja.

Perseverează în a face ceea ce îți dorești și îți place, pune ce ai tu mai frumos și mai bun în tot ceea ce faci, fii flexibil, deoarece lucrurile sunt mereu în mișcare și trăiește frumos și autentic. Pe scurt: Fii optimist! 🙂

Din randul pasiunilor sale, Mircea realizeză o emisiune la Radio Sud, numita Lumea Virtuala, unde prezintă programe IT, telefoane smart, tablete, laptop-uri si diverse scenarii legate de acestea. Cu toate acestea, are pasiuni diverse din domenii diferite, cum ar fi optimismul, actoria, calatoriile, masinile, muzica, filmele, fotbalul, jocurile pe calculator si pe consola. Lui Mircea i-ar plăcea să scrie o carte – „chiar am inceput-o și voi anunța cand este gata”, iar in vremea studentiei visa sa faca stand-up comedy.

Dacă dorești să scrii și tu Guest Post-uri Optimiste pe acest blog, apelează la pagina de contact!

Votează