Provocarea Motivațională – ziua 14

Un citat care mă duce cu gândul la toate experiențele pe care le avem de-a lungul vieții și la toate acele lucruri pe care le facem în scopul de a câștiga o perspectivă nouă, o experiență nouă și așa mai departe. Toate acele experiențe care pe noi ne ajută să ne dezvoltăm, să evoluăm și să ajungem acolo unde ne dorim să ajungem. Este foarte puțin probabil sau aș putea să zic chiar imposibil să ajungi acolo unde îți dorești fără să experimentezi nimic, nu neapărat nimic nou, însă fără să experimentezi nimic. Însă de la un moment dat în colo ajungi să faci destul de multe lucruri încât este nevoie să treci către acel nou care îți oferă ție senzația că este nou.

ziua14

Este probabil ca eu să fiu obișnuit să fac anumite lucruri, iar atunci când fac un lucru care alții l-ar considera nou, însă are legătură cu domeniul pe care l-am avut până în momentul respectiv este foarte probabil ca eu să nu-l simt nou. Tocmai din acest motiv consider că experiențele noi sunt cele care nu au nicio treabă cu ce am făcut până în momentul respectiv și sunt acele experiențe din care avem cel mai mult de captat, de absorbit. Acestea sunt acele experiențe care ne fac să ajungem acolo unde ne dorim să ajungem și să ne schimbăm și să devenim ceea ce ne dorim să devenim.

Și cu toate că facem multe greșeli, atunci când facem una ne speriem și ne blocăm, ne agităm fără rost și ajugem să pierdem foarte multe. O greșeală nu ar trebui să ne sperie, rezultatul trebuind să fie chiar opusul, ci anume să ne facă să învățăm ceva din respectiva greșeală. M-am gândit și am ajuns la câțiva pași prin care putem face ca atunci când greșim să avem și beneficii totodată.

1. Recunoaște-ți greșeala. Cu toții cunoaștem cel puțin o persoană care susține că nu greșește niciodată. Acela este un exemplu negativ și nu ar trebui niciodată să fim acel gen de persoană. În cazul în care lucrezi într-o echipă și faci o greșeală, înștiințează-ți supervizorul înainte ca acesta să descopere singur. Atunci când nu aștepți ca ceilalți să îți observe greșeala, cel mai mare beneficiu este timpul și resursele pe care le vei câștiga pentru a rezolva problema, deoarece cu cât participă mai multă lume, cu atât se va rezolva mai repede. Suntem oameni și greșim, așa că încetează să te minți că ești perfect!

2. Nu-ți cere scuze. Scuzele de obicei ajung să ofere o impresie proastă celorlați și slăbiciune totodată. Învață să admiți că ai greșit, să îți asumi responsabilitatea pentru greșeala făcută și în loc să vi cu o scuză stupidă, să spui că vei găsi cât mai repede o soluție pentru greșeala făcută.

3. Creează un plan care să te facă să nu te facă să repeți greșeala respectivă. Așa cum ziceam, toți facem greșeli, însă important este să nu le repetăm. Fă-ți un plan care să te facă să nu repeți greșeala respectivă.

4. Treci peste! Ai făcut o greșeală? Nu te bloca! Continua și rezolvă problema apărută cât mai repede. Este atât de simplu pe cât sună!

Greșelile sunt benefice. Învață cum să profiți de asta și să ai parte de experiențe minunate și din punctul acesta de vedere.

Ești așteptat să te alături grupului de pe facebook!

Votează