1. The Gettysburg Address – Abraham Lincoln, 19 noiembrie 1863

Unul din cele mai bune discursuri din istoria Americii, discurs ținut de cel de-al 16-lea președinte al Americii pe timpul Războiului Civil. Acest discurs este extraordinar de puternic cu toate că are doar câteva minute. De-a lungul timpului, mesajul de final al discursului, „government of the people, by the people, for the people”, a ajuns să reprezinte definiția pentru democrație.

  1. Libery or death – Patrick Henry, 23 martie 1775

În 1773, Parlamentul Britanic a declarat ca actele de rebeliune din Massachusets sunt intolerabile. Cuvintele pasionate ale lui Henry au infuențat Guvernul Virginiei să susțină rezoluțiile acestuia, lucru care a propulsat Virginia către Revoluția Americană.

Comunitatea Vorbitorilor În Public

Locul unde îți dezvolți abilitățile oratorice și îți depășești frica de vorbit în public. Ai parte de informații folositoare în fiecare săptămână.

Vrei să fii membru?

Te așteptăm în Comunitatea Vorbitorilor în Public și te ajutăm să te dezvolți.
vorbitorinpublic.ro
  1. On Women’s right to vote – Susan B. Anthony, 1873

În anul 1880 femeile din Statele Unite ale Americii erau considerate inferioare și nu aveau dreptul să voteze. Susan a ținut un discurs după ce a fost arestată pentru că a votat ( ilegal ) în alegerile președențiale din 1872. A fost amendată cu 100 de dolari pe care a refuzat să-i plătească. După moartea acesteia, atât partidul Democratic, cât și cel Republican, au decis ca femeile să aibă dreptul de a vota.

  1. I have a dream – Martin Luther King, 28 august 1963

A fost un discurs în fața a 250.000 de oameni, un discurs ce devenea faimos în secolul 20, un discurs prin care King și-a susținut încă o dată poziția pentru drepturile civile.

  1. For a declaration of war – Franklin D. Roosevelt, 8 decembrie 1941

Pe 7 decembrie, cu o zi înainte de discurs, au fost primele atacurilor aeriene japoneze. În ziua următoare, președintele a apărut în fața congresului și a înaintat o declarație de război împotriva Japoniei.

Învață să comunici clar și răspicat în Comunitătea Vorbitorilor în Public

  1. We choose to go to the moon – John F. Kennedy, 12 septembrie 1962

Discurs în care Kennedy a afirmat din nou angajamentul Americii în dorința de a pune piciorul pe lună înainte de 1960. Președintele a vorbit în termeni filozofici despre nevoia de a descoperi misterele din spațiu.

  1. I am prepared to die – Nelson Mandela, 20 aprilie 1964

În 1962, Nelson Mandela a fost arestat de securitatea Sud Africană pentru opoziția guvernului de culoare albă. În 1964, a adus acuzații și mai grave pentru Mandela, incluzând sabotaj, trădare și conspirație. Acesta a fost momentul în care Mandela s-a apărat cu o declarație interesantă, în aprilie 1964.

  1. We shall overcome – Lyndon B. Johnson, 15 Martie 1965

A fost un discurs ce a venit la o săptămână după violențele din Alabama, un discurs ce avea să pună în lumină egalitatea în drepturi.

  1. Resigning the presidency – Richard M. Nixon, 8 August 1974

Un eveniment unic și totodată tragic în politica din America, un discurs în care Nixon anunța că își dă demisia de la președenție.

Cele Mai Puternice 9 Discursuri Care Au Influențat Istoria
5 din 1 voturi