1. The Gettysburg Address – Abraham Lincoln, 19 noiembrie 1863

Unul din cele mai bune discursuri din istoria Americii, discurs ținut de cel de-al 16-lea președinte al Americii pe timpul Războiului Civil. Acest discurs este extraordinar de puternic cu toate că are doar câteva minute. De-a lungul timpului, mesajul de final al discursului, „government of the people, by the people, for the people”, a ajuns să reprezinte definiția pentru democrație.

  1. Libery or death – Patrick Henry, 23 martie 1775

În 1773, Parlamentul Britanic a declarat ca actele de rebeliune din Massachusets sunt intolerabile. Cuvintele pasionate ale lui Henry au infuențat Guvernul Virginiei să susțină rezoluțiile acestuia, lucru care a propulsat Virginia către Revoluția Americană.

  1. On Women’s right to vote – Susan B. Anthony, 1873

În anul 1880 femeile din Statele Unite ale Americii erau considerate inferioare și nu aveau dreptul să voteze. Susan a ținut un discurs după ce a fost arestată pentru că a votat ( ilegal ) în alegerile președențiale din 1872. A fost amendată cu 100 de dolari pe care a refuzat să-i plătească. După moartea acesteia, atât partidul Democratic, cât și cel Republican, au decis ca femeile să aibă dreptul de a vota.

  1. I have a dream – Martin Luther King, 28 august 1963

A fost un discurs în fața a 250.000 de oameni, un discurs ce devenea faimos în secolul 20, un discurs prin care King și-a susținut încă o dată poziția pentru drepturile civile.

  1. For a declaration of war – Franklin D. Roosevelt, 8 decembrie 1941

Pe 7 decembrie, cu o zi înainte de discurs, au fost primele atacurilor aeriene japoneze. În ziua următoare, președintele a apărut în fața congresului și a înaintat o declarație de război împotriva Japoniei.

  1. We choose to go to the moon – John F. Kennedy, 12 septembrie 1962

Discurs în care Kennedy a afirmat din nou angajamentul Americii în dorința de a pune piciorul pe lună înainte de 1960. Președintele a vorbit în termeni filozofici despre nevoia de a descoperi misterele din spațiu.

  1. I am prepared to die – Nelson Mandela, 20 aprilie 1964

În 1962, Nelson Mandela a fost arestat de securitatea Sud Africană pentru opoziția guvernului de culoare albă. În 1964, a adus acuzații și mai grave pentru Mandela, incluzând sabotaj, trădare și conspirație. Acesta a fost momentul în care Mandela s-a apărat cu o declarație interesantă, în aprilie 1964.

  1. We shall overcome – Lyndon B. Johnson, 15 Martie 1965

A fost un discurs ce a venit la o săptămână după violențele din Alabama, un discurs ce avea să pună în lumină egalitatea în drepturi.

  1. Resigning the presidency – Richard M. Nixon, 8 August 1974

Un eveniment unic și totodată tragic în politica din America, un discurs în care Nixon anunța că își dă demisia de la președenție.

Votează