Anul 2014 doar ce s-a terminat și ca în orice alt an, au fost vorbitori care au avut prezențe scenice bune sau mai puțin bune. În urma a câtorva cercetări ne-am decis să facem o listă cu acei vorbitori care considerăm că s-au descurcat foarte bine, dar și cu aceia care ar trebui să-și îmbunătățească discursurile.

Top 5 Cei Mai Buni Vorbitori

1. Robin William

Robin Williams este de departe cel mai bun orator al anului 2014 deoarece a reușit să își folosească la maxim abilitățile extraordinare de comunicare, punând spontaneitatea și abilitatea de a trăi momentul în discursurile pe care le livra. Și desigur că a fost unic, amuzant și astfel merită să-l amintim pentru munca ce a depus-o.

Însă mai presus de toate, Robin Williams a fost prezent. Lua absolut orice venea înspre el și-l făcea să funcționeze, exact ca în momentul în care a fost întrerupt în timpul unui spectacol USO. Chiar și atunci când a avut un discurs pregătit pentru Oscar în anul 1998, a avut capacitatea să adauge umor în momentul discursului, să păstreze cursul discursului și să inspire în același timp.

Umorul și spontaneitatea erau abilitățile cheie ale lui Robin Williams. Abilități pe care le poate dezvolta orice vorbitor, ca mai apoi să se folosească de ele.

Comunitatea Vorbitorilor În Public

Locul unde îți dezvolți abilitățile oratorice și îți depășești frica de vorbit în public. Ai parte de informații folositoare în fiecare săptămână.

Vrei să fii membru?

Te așteptăm în Comunitatea Vorbitorilor în Public și te ajutăm să te dezvolți.
vorbitorinpublic.ro

2. Wendy Clark

Wendy-Clark-vip

Sociabilă, încrezătoare, conectată și capabilă, Wendy este directorul executiv de marketing la Coca-Cola. La conferința The MAKERS a avut un început de prezentare foarte bun, probabil puțin cam acid, însă în completarea cuvintelor folosite aceasta are gesturi mari, expresive, și un limbaj clar și concis.

De asemenea, Wendy este o campioană când vine vorba de storytelling și inovare, demonstrând faptul că ea este unul din acei directori care au o prezență pe care ar trebui s-o admirăm.

3. Lupita Nyong’o

Lupita-Nyongo-vip

Lupita Nyong’o este dovada că nu trebuie să vorbești tare sau să ai după tine tot felul de instrumente pentru a capta atenția audienței. A demonstrat, în cadrul discursului ei de la Academy Awards, că are capacitatea de a inspira și de a transmite un mesaj plin de emoție.

4. Richard Branson

Richard-Branson-vip

Din ceea ce am văzut, Richard Branson este genul de persoană care iubește să pună întrebări pentru că dorește să învețe cât mai mult, având o reputație de neclintit în ceea ce privește inovația. Unul din atuurile sale este felul în care reușește să empatizeze cu audiența, reușind să capteze atenția audienței destul de rapid.

5. Tony Fadell

Tony-Fadell-vip

Supranumit tatăl iPod-ului, Tony Fadell este vorbitorul conștient de faptul că jargonul este pentru tocilari, astfel că reușește să aducă limbajul la un nivel familiar tuturor. Se observă capacitatea acestuia de a „rupe” în bucăți cunoştinţele specializate și nebunești, pe care le are, astfel încât audiența să poată înțelege, totodată ducând conversația către ceea ce audiența dorește să audă: cost și economii.

De asemenea, este plăcut și pe scenă**, având gesturi mari, expresive, un ritm și o varietate vocală extraordinare, toate acestea venind în completarea unei mișcări scenice bine gândită.

Top 5 Cei Mai Puțin Buni Vorbitori

Sunt mai mult ca sigur că există vorbitori care au dat-o-n bară. Sunt mai mult ca sigur că lucrurile nu merg întotdeauna așa cum ne așteptăm. Astfel că, din dorința de a scrie doar lucruri pozitive, nu voi menționa niciun vorbitor care a reușit într-un fel sau altul să jignească, să judece sau să condamne în timpul unui discurs.

Cei Mai Buni Și Mai Puțini 5 Vorbitori Ai Anului 2014
5 din 1 voturi