Vreau să-ți imaginezi că în situația următoare tu ești personajul despre care vorbesc, pe care îl voi numi Simplu.

Simplu este un om care are vârsta ta, experiența ta, culoarea ochilor tăi, atâți frați cât ai și tu, are un job ca al tău și așa mai departe. Tu ești Simplu.

În două săptămâni, Simplu va pleca într-o drumeție prin pădure, pe o anumită perioadă de timp, și va încerca să-și folosească magia pentru a transforma buruienile în flori frumoase.

banii

Magia? Care magie? Doar ziceam că tu ești Simplu, iar tu poate consideri că nu ai magie. Imediat îți explic și care este treaba cu magia.

Ajuns în pădure, cu fiecare pas pe care îl face, Simplu reușește fie să sădească o floare nouă, fie să transforme o buruiană într-o plantă frumoasă. Absolut cu fiecare pas. La fiecare pas cu care lasă o amprentă Pământului, o semință se sădește și acolo crește o floare.

Tu ești Simplu, iar semințele tale cresc zilnic

De fiecare dată când faci un pas pe acest Pământ, plantezi câte o semință care o să crească în direcția speciei ei.

Altfel spus, de fiecare dată când ai o acțiune pe care o întreprinzi, apar rezultate în direcția în care ai acționat. Iar asta se întâmplă în fiecare zi. Din acest punct de vedere ești un magician.

Dacă astăzi faci o faptă bună, în mod sigur rezultatele ei vor fi unele pozitive și se vor putea măsura fie pe termen scurt, fie pe termen lung. Printre rezultate s-ar putea număra energie, încredere, bani, succese și probabil multe altele.

Dacă astăzi faci o faptă rea, în mod sigur rezultatele ei vor fi unele negative și, ca și în cazul celor pozitive, se vor putea măsura pe termen scurt sau lung.

Iar la aceste două fraze aș dori să le conectez la conceptul de dualitate, despre care prima dată mi-aduc aminte că am discutat în liceu, la ora de română.

Dualitatea și acțiunile tale ca receptor și emițător

Când acționezi, ești în postura receptorului în momentul în care primești ceva, lucru care se întâmplă după momentul acțiunii tale.

Să luăm în considerare următorul exemplu foarte banal: mutarea unui scaun din locul A în locul B, adică la doi metri distanță.

După ce ai mutat scaunul, intri în rolul receptorului și aștepți să primești. În același timp, să presupunem că, din perspectiva ta, mutarea scaunului are valoare nulă, adică nici pozitivă nici negativă.

După ce l-ai mutat, trei lucruri se pot întâmpla:

/1 Pozitiv, și vei auzi pe cineva zicând „Mulțumesc, aveam nevoie de scaun mai aproape de locul în care lucrez”. Sau dacă nu o va zice, o va gândi.

/2 Negativ, și vei auzi pe cineva zicând „Bă nebunule, pune scaunul înapoi că-mi trebuie”. Din nou, dacă nu o va zice, o va gândi.

/3 Neutru, lucru care aproape că nu se întâmplă niciodată. De ce nu? Pentru că, pentru un observator, orice mișcare generează un gând, cel puțin la nivel de subconștient.

Așadar, rămânem cu primele două cazuri. Pe care aș vrea să le reții pentru câteva momente.

Revenind, în același timp poți fi și emițător. Adică atunci când muți scaunul respectiv, să nu fi neutru, ci să îi acorzi semnificație pozitivă sau negativă acțiunii.

Ideea este că cele trei situații de mai sus se aplică și în acest caz, iar aici lucrurile sunt puțin schimbate.

Dacă tu consideri o acțiune pozitivă mutarea scaunului respectiv, când ajunge la receptor, acțiunea ta poate fi văzută atât pozitivă, cât și negativă.

dualitate

Iar ca să concluzionez întreaga idee de dualitate, pot spune că, de fapt, nu este vorba despre cine are dreptate. Ci despre a cui imagine te ajută să ai parte de lucrurile pe care ți le dorești.

Pentru că, până la urmă, nu este vorba doar de pozitiv și negativ. Dualitatea poate reprezenta mai multe lucruri. Tu, ca observator, puteai considera că cel care mută scaunul este o persoană care dorește să ajute. Un alt observator putea considera că cel care mută scaune se ocupă cu asta. Un al treilea observator ar fi putut considera că cel care mută scaune face acest lucru ca un favor.

Din nou, nu este vorba despre cine are dreptate, ci despre a cui imagine te poate ajuta să obții lucrurile pe care ți le dorești.

Care este legătura dintre dualitate și plantarea semințelor?

Legătura am aflat-o ieri, când am ajuns la un seminar. De fapt, cam toate ideile pe care le-ai luat din acest articol sunt inspirate din seminarul respectiv.

Indiferent că vrei sau că nu vrei, în fiecare zi plantezi semințe. În fiecare zi acționezi într-o anumită direcție, iar dualitatea este prezentă în fiecare din acțiunile tale.

Partea bună este că ai de ales. Partea mai puțin bună este că alegerile tale au loc la nivelul subconștientului. Însă îți poți antrena subconștientul.

Așa cum un culturist își antrenează mușchii pentru a ridica cât mai multe greutăți, la fel și tu vei avea nevoie să-ți antrenezi mușchii pentru a lua decizii potrivite. Doar că, în cazul deciziilor potrivite, vorbim de mușchiul subconștientului.

Banii vin din acte de generozitate

Dacă ar fi să asociez actele generoase cu ceva anume, le-aș asocia cu orice este îmbrăcat într-o aură pozitivă.

Atunci când l-am întrebat pe Florin (trainerul seminarului) care este primul lucrul pe care ar trebui să-l știe cineva cu privire la educația financiară, în condițiile în care acea persoană nu a primit niciun fel de educație financiară (nici de la societate sau instituții, nici de la prieteni sau familie), Florin mi-a spus că respectiva persoană trebuie să înțeleagă că BANII VIN DIN ACTE DE GENEROZITATE.

Într-un fel, în felul meu, am înțeles-o. Pentru că am conectat acea idee la experiențele mele în care am fost generos.

În același timp, Florin și-a continuat ideea. Oamenii consideră că banii sunt generați de firme sau de locul de muncă și că toată cantitatea de bani din lumea asta este o precum o pizza mare. Percepția aceasta este una greșită, pentru că banii vin din acte de generozitate. Iar cu fiecare act generos pe care îl facem, acea pizza se mărește.

Cine este Florin și despre ce seminar este vorba?

Ieri am fost la un seminar gratuit, susținut de Florin Păsat, numit Atrage Abundența în Viața Ta. Seminarul a durat 3 ore și a fost plin de informații de folos, pe care le voi folosi, pentru a putea atrage mai multe lucruri în viața mea.

La același seminar am mai fost acum doi ani. Țin minte că informația de atunci a fost tare valoroasă, motiv pentru care am ales să particip din nou.

În momentul de față, se pare că Florin este într-un turneu prin țară, atât cu seminariile gratuite cât și cu workshopurile. Aruncă un ochi pe cele două liste și înscrie-te. Îți promit că vei avea foarte multe lucruri de învățat.

Lista cu seminariile gratuiteLista cu workshopurile.

Dacă alegi să participi, scrie-mi un mail după ce participi și spune-mi cum a fost. Mi-ar plăcea să schimbăm câteva idei.

Banii vin din acte de generozitate
5 din 1 voturi