Uite o situație ipotetică: dacă te-ai simți atât de obosit încât să nu te poți mișca și apoi ai constata brusc faptul că apartamentul ți-a luat foc și că cele mai dragi persoane pe care le cunoști sunt în apartamentul respectiv, ce ai face? În mod sigur ai deveni super motivat și ai face ceva pentru a-ți salva familia. Dinamismul pentru reușită te-a motivat să-i salvezi pe ceilalți chiar dacă erai foarte obosit.

deciziile-ne-determina-succesul

Pe baza acestor tipuri de informații putem concluziona că vă puteți motiva în a face orice, trebuie doar să aflați ce anume reprezintă respectivul dinamism pentru voi. Vestea bună este că acest „mecanism” pe care l-am numit dinamism este unul din acele mecanisme codificate în mintea fiecărei persoane, astfel că folosirea lui pentru a te motiva este o idee excelentă.

Cum poți face ca dinamismul pentru reușită să te motiveze?

Înainte de a găsi o soluție, trebuie să conștientizezi faptul că, înainte de toate, fiecare persoană are un stil diferit de a se motiva.

Unii oameni sunt motivați de acele lucruri care îi fac să fie de succes, activități care le aduc succesul, acei oameni proactivi, în timp ce alții sunt motivați de evitarea lucrurilor care îi pot face să eșueze, acei oameni reactivi. Uite un articol ce te va ajuta să înțelegi puțin mai bine.

În timp ce fiecare persoană are un stil diferit de a se motiva, dinamismul pentru reușită pare să fie același la toată lumea. Înțelegerea stilului tău motivațional este primul pas pe care ar trebui să-l faci în cazul în care îți dorești să te automotivezi. Să presupunem că dorința de a deveni de succes este unul din lucrurile care te motivează cel mai mult. Într-un astfel de caz, poți folosi vizualizarea ca sursă de motivație. Vizualizarea va declanșa dinamismul pentru reușită și astfel veți realiza cum vă veți simți atunci când veți atinge obiectivele.

Dinamismul negativ pentru reușită

Dacă ai descoperit că ești motivat de evitarea eșecului mult mai mult decât atingerea succesului, atunci ar putea fi foarte posibil ca frica să fie un excelent motivator, așa că de fiecare dată când simți această emoție, înaintează orbește înainte. Este foarte posibil să fii uimit de rezultate.

Aici puteți vizualiza toate lucrurile negative care s-ar putea întâmpla în cazul în care nu munciți din greu sau dacă nu faceți o anumită acțiune, în aceste cazuri dinamismul pentru reușită ar fi activat și vă veți simți îndeajuns de motivat pentru a face lucrurile să funcționeze.

Folosind motivație atât pozitivă, cât și negativă, împreună pot avea un impact foarte puternic în dorința de a reuși și de a vă îndeplini obiectivele și visele. De exemplu, poți vizualiza lucruri bune care se vor întâmpla după reușită, însă totodată și lucruri rele care s-ar putea întâmpla în cazul în care nu acționezi acum!

Votează