Provocarea Motivațională – ziua 3

Citatul de astăzi mă duce cu gândul la lucrurile acelea nebunești, poate, însă nu în ideea de a face ceva spontan, de exemplu bungee jumping, și foarte nebunesc în același timp. Mă refer la lucrurile acelea nebunești pe care tu le consideri geniale și ideea ta, în mintea ta, pare excelentă pentru că tu ai foarte bine definiți pașii, însă atât timp cât este doar în mintea ta este o idee genială.

ziua3Din momentul în care transmiți ideea mai departe, ajungi să realizezi cât de nebunească este pentru că ceilalți nu-i oferă credibilitate. Este aceea idee cu care tu pornești la luptă și ideea prin care tu te vei afirma mai târziu. Cum zice și citatul „ astăzi voi face ce ceilalți nu vor să facă ” sau ce nu sunt în stare să facă sau nu văd capabil să întreprindă și totodată astăzi voi face ceva diferit pentru a obține ceva diferit.

Având în vedere strict exemplul personal, atunci când le-am zis celor apropiați că am făcut un blog cu numele Fii Optimist prin care vreau să transmit câteva idei, oamenii făceau mișto și credeau că sunt nebun și că nimeni niciodată nu o să mă bage în seamă. Acum, la aproape doi ani după ce am hotărât să fac blogul, am văzut că oamenii încep să-mi aprecieze munca și să fiu felicitat din ce în ce mai mult.

Consider că, odată cu dorința nebunească de a face ceva ai nevoie nu doar de perseverență, însă ai nevoie și de puțină indiferență față de atitudinea negativă a celor care te invidiază sau care te vad ca pe un competitor. Dacă lași ca părerile răutăcioase să te afecteze, atunci ideile tale nebunești vor rămâne nimic mai mult decât niște idei.

Nu renunța niciodată la ideile tale, pentru că indiferent dacă ești nebun cu adevărat sau nu, tu trebuie să fii primul care are încredere în propriile idei. Și de acolo pornește totul. Iar pentru că îmi plac foarte mult poveștile oamenilor care chiar au reușit să facă ceva, îți voi spune încă două povești ale unor oameni despre care sunt sigur că ai auzit și citit mult.

Thomas Edison

Când era tânăr, părinții l-au retras din școală pentru că profesorii l-au numit „prost”. Edison a petrecut anii adolescenței lucrând și a fost concediat de foarte multe ori. În ciuda tuturor sale eșecuri, Edison nu s-a descurajat și nu a renunțat niciodată la pasiunea sa și anume invențiile. Lui Edison îi plăcea să inventeze. De-a lungul carierei sale, Edison a obținut aproape 1093 brevete pentru foarte multe invenții pe care le utilizăm și astăzi ( becul, imprimanta, fonograful, bateriile alcanile ), multe dintre ele foarte revoluționare.

Cea mai mare provocare în ceea ce privește perseverența, a fost pentru Edison după ce ajunsese să aibă succes și să inventeze becul, deoarece acesta își dorea să găsească un filament ieftin, însă la vremea aceea trebuiau extrase din mine și costurile erau incredibil de mari. Pentru a putea face acest lucru, Edison a deschis propria uzină de minereu și pentru un aproximativ 10 ani a dedicat timpul și banii activității respective. Și după toate acestea Edison încă nu reușise, deoarece minereul era de o calitate inferioară.

Simon Cowell

În momentul de față acesta este o icoană pop și un om extrem de bogat. Însă la vârsta de 15 ani Cowell a renunțat la școală și tot sărea de la un job la altul. Într-un final, a ajunsă găsească un loc de muncă pentru EMI Music Publishing. Simon a înaintat până a ajuns în departamentul de Artiști și Repertoriu, apoi alegând să își facă proriul drum prin intermediul unei companii de publicare, E&S Music.

Din nefericire pentru Simon, E&S a avut parte de un eșec încă din primul an, eșec care l-a făcut pe Simon să aibă foarte multe datorii și să locuiască din nou cu părinții. Însă niciodată nu a renunțat la visul său de a lucra într-o industrie muzicală, în cele din urmă aterizând în cadrul Fanfara Records. A lucrat acolo timp de 8 ani și a ajutat compania să evolueze și să devină de succes. De acolo, Simon s-a ocupat de găsirea de talente în cadrul emisiunilor precum X-Factor și American Idol, două francize care l-au făcut celebru. Cu toate că Simon este foarte bogat, acesta încă se ocupă de proiecte ce au scopul de a-i ajuta pe cei talentați.

Exemple sunt multe pentru că sunt foarte mulți oameni care au reușit să spargă barierele zonei de confort. Însă consider că cel mai important exemplu este al tău, așa că spune-mi, tu ce ai făcut diferit?

Ești așteptat să te alături grupului de pe facebook!

Votează