Ca să te întâmpin cu un răspuns la întrebarea ta, provocarea vine din partea Kooperativei, care își dorește să facă un recensământ în ceea ce privește bloggerii și blogurile acestora. E un fel de recensământ făcut de bloggeri pentru bloggeri, pentru că suntem o comunitate frumoasă și ne ajutăm între noi. Ba chiar ne citim între noi.

De ce am ales să particip? Ei bine, vor fi trei premii de 50 de euro pentru cele mai bune nominalizări, însă sunt numai 50 de euro, iar asta nu-mi încălzește burta cu prea mult.

Motivul principal pentru care am ales să mă implic este pentru că îmi doresc să fac parte câtuși de puțin din dezvoltarea blogosferei din România, chiar dacă asta înseamnă să promovez bloggerii în articole sau e-book-uri gratuite. Mă face să mă simt bine când ajut la dezvoltarea unei comunități.

provocare-nominalizare-5-bloggeri

Acestea fiind zise, să începem. Cu mențiunea că nu urmează un top, ci o simplă înșiruire de 5 bloggeri, sau mai mulți, pe care îi accesez săptămânal.

  1. Adrian Soare – www.succesdublu.ro

Adrian SoareCu toate că băiatul ăsta n-a mai scris de mai bune de un an de zile, pot spune că măcar o dată pe săptămână mai intru și arunc un ochi peste articolele lui. Are o arhivă de peste 900 de articole, începând să scrie la ele de prin 2006.

Totodată, pe lângă calitatea extraordinară din spatele articolelor, pe vremea când era activ, Adrian Soare își lansa tot felul de provocări, precum urcarea a 20.000 de scări sau 30 de zile de dușuri reci. Provocările ălea au rămas în subconștientul celor care îl urmăreau ( cel puțin în al meu știu că au rămas ) și ne-au motivat în cursa noastră către atingerea obiectivelor.

Sper că într-o zi o să revină, iar dacă ai nevoie de o doză puternică de motivație, Adrian Soare trebuie trecut pe lista ta.

  1. Florin Roșoga – www.florinrosoga.ro

Florin RosogaContinuând cu categoria „dezvoltare personală”, Florin Roșoga este bloggerul care reușește să transmită mesajul într-un mod atât de simplu, încât oricât de nou ai fi în acest domeniu tot vei ajunge să înțelegi ceea ce vrea să spună.

Și pe el îl accesez săptămânal, și chiar dacă de ceva timp nu a mai scris nimic, a ales să se reinventeze puțin și să facă podcasturi, adică materiale audio. În fiecare săptămâna apare un podcast nou, în care aflu poveștile oamenilor care au reușit să facă ce și-au dorit în viață.

Poveștile acestea te pot motiva foarte mult către atingerea obiectivelor, așa că-ți recomand să treci și acest blogger pe lista ta. De asemenea, vei găsi câteva cărți interesante scrise de Florin, iar dacă te abonezi la newsletter vei primi pe mail tot felul de informații ajutătoare și povești cu tâlc din care ai ce învăța.

  1. Cristian Florea – www.cristianflorea.ro

Cristian FloreaAm terminat cu dezvoltarea personală, trecem la categoriile „general” și „lucruri interesante”. Pe lângă faptul că omulețul amintit mai sus a gândit un proiect foarte mișto în care îți prezintă lucruri interesante ( #casăștiți pe numele lui ), îmi place de Cristian ca blogger pentru că participă la foarte multe evenimente, despre care scrie pe blog, și ne face să vedem că orașele din jurul nostru organizează tot felul de lucruri mișto.

Tot Cristian mi-a oferit 120 de pungi de cipsuri, într-un concurs, și oportunitatea de a face parte dintr-o campanie mișto cu bloggeri.

Iar de lucrurile ăstea ai fi putut să ai și tu parte la fel de ușor ca și mine, dacă l-ai fi urmărit pe Cristian, motiv pentru care consider că se integrează foarte bine în categoriile amintite mai sus.

  1. Cabral Ibacka – www.cabral.ro

Cabral IbackaMultă lume îl știe pe Cabral de la TV, însă mie-mi place de el pentru ceea ce scrie. Iar omul ăsta are câteodată niște scrieri… La unele râd câteva minute bune, după care le citesc din nou ca să pot râde iar.

Și el tot în categoriile „general” și „lucruri interesante” cred că intră, pentru că, pe lângă lucrurile amuzante pe care le povestește, am observat că se implică foarte mult în comunități, acolo unde este nevoie de oameni pentru oameni.

Dacă îl urmărești pe Cabral, vei observa că multe din mesajele lui pornesc cu „Am primit asta de la un cititor, așa că te rog să acorzi atenție”, lucru care mă face să cred că nu-i deloc un om de TV, ci mai degrabă un om simplu, care ajută de fiecare dată când are posibilitatea.

  1. Andrei Roșu – www.andreirosu.org

Andrei RosuAcum mai bine de doi ani m-am apucat să alerg. Și când zic că m-am apucat să alerg, zic că mi-am început antrenamentul pentru primul maraton la care urma să particip și să-l și termin.

L-am descoperit pe Andrei în timpul antrenamentului, la recomandarea unui prieten, iar de atunci citesc mereu articolele lui despre alergare. Andrei face parte din categoria „alergare”, iar orice informație de care ai nevoie din acest domeniu, o găsești pe blogul său.

Recent, Andrei a terminat cea mai grea probă de ultra-triathlon din lume, numită Arch 2 Arc. Adică a alergat 140km, a înotat Canalul Mânecii ( peste 30 km ) și a mers pe bicicletă alți 300 km. Și asta fără prea multe opriri pentru că totul era cronometrat.

Urmărește-l pe Andrei dacă îți dorești o doză motivațională puternică.

Cu toate că ți-am prezentat numai 5 bloggeri, să știi că nu doar pe ei îi citesc. Mai sunt și alții, mai mult sau mai puțin cunoscuți, precum Ariel Constsantinof, Daniel Zărnescu, Manafu, Chinezu, Cristian Ștefan, Cristian Toaxen, Diana Duca, Andra Nicula, Laurențiu Mihai, Elena Cîrîc și mulți alții. Găsești o bună parte din ei, împreună cu poveștile lor, în e-book-ul „Poveștile Bloggerilor”.

Votează