Pe vremea când eram adolescent obișnuiam ca pe internet să văd tot felul de nume ciudate precum „Black Dragon”, „Night Mistress”, „Blue Rose” și așa mai departe, și într-un fel mi se părea cool pentru că oricine era în spatele acelor nume, într-un fel se asocia cu porecla pe care și-o crea și oferea din start informații despre el.

Eu am fost pe internet cu numele davidelu și țin minte că umblam mult pe forumuri. Sunt sigur că pe craiovaforum, softpedia, phpbb și multe altele încă există username-ul ăsta, dar naiba le mai ține minte parolele și adresele de mail. Prefer să cred că cu „davidelu” nu m-am dus așa de mult într-o extremă, având în vedere că tot numele meu era, doar că puțin sucit.

În generațiile tinere de astăzi văd că încă se practică, însă sub o formă ceva mai diferită, și fie folosești „y” în loc de „i”, fie în loc de numele de familie Croitoru pui CTR, că doar e mai sexy așa.

Însă de la un moment dat în colo parcă n-o mai înțeleg. Adică ajungi să treci de adolescență, să faci 18-20 de ani, și numele tău tot pocit rămâne. Atât de puțin să-ți placă? Atât de puțină încredere să ai în tine? Atât de cool să consideri că e un nume sucit?

numele-in-serios

Numele tău este mai important decât crezi

Vei observa că cu cât trece mai mult timp, cu atât o să cunoști mai multă lume, ceea ce este minunat. Și să presupunem că ai 15 ani și deja ai cunoscut câteva sute de persoane care te cunosc sub numele de Țuți Magnificul 69. Între timp ai ajuns la 18 ani și probabil că ai ajuns să cunoști încă câteva sute de oameni. În continuare, după 20 de ani, în mod sigur ai depășit mia de oameni cunoscuți și toți știu de tine ca fiind acel Țuți, când de fapt pe tine te cheamă Popescu Ion.

Și pentru că ai ajuns să cunoști atât de multă lume, mă gândesc că faci ceva care te face să fii de succes. Însă un Țuți Magnificul 69 nu va fi niciodată luat în seamă cu prea multă seriozitate, mai ales dacă dorește să ajungă să lucreze cu companii.

Dacă chiar vrei să creezi un brand notoriu, care să fie popular și plăcut de foarte multă nume, îți sugerez ca brandul respectiv să aibă un nume decent și totodată să fie asociat cu numele tău adevărat.

Mica mea poveste

Am mai povestit-o, însă acum posibil să fie dintr-o perspectivă ceva mai diferită și cu un surplus de informații.

În 2012 îmi făceam un blog, cu adresa fiioptimist.ro ( care în momentul de față este în stand-by ), prin intermediul căruia voiam să transmit mesaje pozitive în întreg internetul. Mai târziu, am mai făcut un alt blog, tot nișat, și anume vorbitorinpublic.ro ( tot în stand-by ), prin intermediul căruia transmiteam informații cu privire la oratorie, training, public speaking.

Numele meu apărea foarte puțin în cadrul acestor două proiecte, însă apărea. Și cu toate că numele meu era pe la pagina de contact și pe la sfârșitul fiecărui articol, lumea avea impresia că în spatele acelor proiecte erau mai mulți oameni, nu unul singur.

Așa că am luat decizia de a muta tot conținutul celor două proiecte pe un nou blog, acela pe care te afli acum. Ce s-a întâmplat de atunci? Am avut mai multe colaborări, am ajuns să cunosc mai mulți oameni, am ajuns să am un număr de cititori mai mare, și tot felul de alte rezultate.

Însă consider că aceste rezultate nu s-au întâmplat pentru că am schimbat un link sau pentru că mi-am pus numele meu în locul unor nume de proiecte. Ci sunt de părere că aceste rezultate au apărut pentru că atunci când mi-am folosit numele, în locul unui pseudonim, am început să gândesc diferit.

3 motive pentru care să-ți iei numele în serios

Nu știu cât de important îți consideri numele sau cu câtă seriozitate în tratezi, însă te asigur că vei avea parte de o perspectivă diferită în următoarele trei feluri dacă alegi să acorzi mai multă importanță numelui tău.

Te responsabilizează

Din momentul în care ai ales să nu mai fi Țuți Magnificul 69, ci Popescu Ion, exact din acel moment ai ales să ai parte de mai multă responsabilitate. În cazul unui pseudonim, confortul și siguranța sunt mult mai mari atunci când vrei să spui ceva, mai ales în cazul vrei să spui ceva negativ. Dacă numele tău este în joc, atunci pun pariu că te vei gândi de două ori la asta.

Branding personal & awareness

Aici doresc să revin la mica mea poveste și să fac o conexiune între branding personal & awareness și eu. Când aveam cele două proiecte, le promovam pe ele în mod direct și pe mine în mod indirect. Cine știa că eu sunt în spatele celor două proiecte știa totodată că sunt un optimist și că îmi place să vorbesc în fața oamenilor. Însă foarte puțină lume știa cine era în spatele proiectelor.

În schimb, din momentul în care îți folosești numele în loc de pseudonim, atunci te promovezi pe tine în mod direct și astfel oamenii vor avea ocazia să te cunoască pe tine, ci nu pe un proiect de-al tău.

Prioritizarea succesului

A face această schimbare nu este neapărat un lucru ușor, însă din momentul în care o faci te asigur că vei fi mult mai conștient de acțiunile tale și de felul în care le vei da curs acțiunilor tale. Până la urmă vorbim despre succesul tău, ci nu succesul unui proiect.

În cazul în care tu ai succes, atunci toate proiectele tale vor avea succes.

3 motive pentru care să-ți iei numele în serios
5 din 2 voturi